Norge

Stordalen tilbyr å huse 1000 flyktninger

Petter Stordalen sier han vil ta imot 1000 flyktninger på hotellene sine. Han antyder at det kan være aktuelt å bruke et helt hotell til formålet, enten i Sverige eller i Norge.

Hotelleier Petter Stordalen tilbyr Utlendingsdirektoratet (UDI) å ta imot 1000 flyktninger.

  • Ntb

Hotellkongen har denne uken vært i kontakt med UDI og tilbyr å ta imot flyktninger på kort varsel, skriver TV 2.

– Når det gjelder rom kan vi være oppe å gå i løpet av relativt få timer. Vi tror vi kan huse opptil 300 flyktninger på veldig kort varsel, sier Stordalen til kanalen.

Står ved det han har sagt

Stordalen kom med tilbudet om å huse flyktninger i slutten av april. Det skjedde under et direktesendt intervju på TV 2 Nyhetskanalen. Den gang sa han at han lovet å stå fast ved utsagnet sitt, dersom Regjeringen ikke fant rom for dem. Nå, snart fem måneder senere, er han like villig til å ta imot flyktningene.

– Mange ganger skal man handle mer etter hjerte enn hue. Da jeg lovet det, var det et uttrykk for en fortvilelse, og jeg er et følelsesmenneske, jeg var berørt den gangen og jeg er langt mer berørt i dag, sier han til TV 2.

På spørsmål om han sier ja til å fylle hotell med flyktninger for å tjene penger på det, svarer han slik:

– Det har ikke vært en tanke for oss å tjene penger på det!

Han gir også penger til UNICEF

Han donerer også to millioner kroner som er øremerket flyktningebarn, til UNICEF.

Den store økningen av asylsøkere som kommer til Norge, gjør at mottakssystemet er svært presset på Østlandet. UDI ser etter midlertidig husly hvor asylsøkerne kan sove frem til de får plass på mottak.

Les også

  1. Geldof vil gi husly til fire syriske familier