Norge

To minutter bak

Kristin Størmer Steira har små sammenlagtsjanser etter niendeplassen i jaktstarten i Tour de Ski.

 • Arild Sandven

Arianna Follis var sterkest i spurten i Dobbiaco og sikret en populær "hjemmeseier" — 3,4 sekunder foran Petra Majdic og 4,1 foran Justyna Kowalczyk.

Fjorårets Tour-toer Aino Kaisa Saarinen hadde 25 sekunders forsprang på Kowalczyk, 30 på Majdic og 32 på Follis fra start, men trioen både tok igjen og dro fra den finske klassisk-spesialisten.

Kristin Størmer Steira var 1,14 bak Saarinen og var nummer seks da hun startet på 16 km jaktstart i fri teknikk, men falt ned til niendeplass og er nå 2,07 minutter bak Arianna Follis og dermed også over to minutter bak Majdic og Kowalczyk. Hun tapte 1,25 til Follis på etappen.

– Jeg merket tidlig at det ikke gikk an å ta igjen de foran. Jeg gikk helt for meg selv og skjønte hvor det bar, sa Steira til NTB.

– Jeg hadde ingen rå følelse, og det hjalp heller ikke at jeg fikk negative tilbakemeldinger.

28-åringen som er født i Mo i Rana og oppvokst i Tana får en formidabel oppgave med å komme tilbake i tetkampen. I morgen er det 5 km klassisk med individuell start i Dobbiaco, lørdag 10 km fristil med fellesstart i Val di Fiemme før løperne avslutter søndag med 9 km fri - opp "Monsterbakken" i Val di Fiemme.

Der var Kristin Størmer Steira nest raskest (bak Therese Johaug) i fjor, med 38 sekunder bedre tid enn Kowalczyk og så mye som 1,41 til Follis og 1,56 til Majdic.

Men Steira må ha full klaff i morgen og lørdag og helst ta inn på tettrioen, om hun skal ha muligheter til å kjempe om pallplass. Det virker usannsynlig, spesielt fordi Follis og Majdic ser ut til å være enda sterkere enn i fjor.

– Alt er mulig. Jeg har ikke gitt opp, men det begynner å bli langt opp , sier det norske håpet.

Sprintverdensmester Follis sikret seg ledertrøya etter et imponerende løp og en sterk spurt. 33-åringen fra Ivrea i Piemonte øyner muligheten for Tour-triumf, i så fall hennes første store seier i noe annet enn sprint.

Vibeke Skofterud er nummer 10, på plassen bak Steira - 2,43 bak Follis. Marthe Kristoffersen (3,09 bak), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (3,20) og Therese Johaug (4,16) er henholdsvis nummer 14, 19 og 27.

Braastad, Jørgen

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. LANGRENN

  Johaug halverte luken til Kowalczyk i Tour de Ski

 2. LANGRENN

  Kowalczyk knuste all motstand

 3. LANGRENN

  Tvilte på seg selv

 4. LANGRENN

  Thriller hele veien

 5. LANGRENN

  Johaug nekter å gi opp

 6. LANGRENN

  Overlegen Kowalczyk