Markant fall for Høyre - Ap på nytt over 40

Arbeiderpartiet får over 40 prosent oppslutning, mens Høyre faller mer enn fire prosentpoeng på Dagens Næringslivs siste meningsmåling, tatt opp i mai.

Høyre-leder Erna Solberg og Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre,
  • Ntb

Regjeringspartiet får 22,1 prosent, en nedgang på 4,1 prosentpoeng, på målingen som Sentio har utført for Dagens Næringsliv.

Ap får 40,3 prosent oppslutning, som tilsvarer en framgang på 3 prosentpoeng.

— Vi ligger fortsatt høyt på 30-tallet og her helt oppe på 40 prosent. Det har vi gjort i mange måneder, og det gir stor inspirasjon, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til avisen.

Støre vil ikke svare på om han er klar til å styre med SV på nytt.

— Mitt mål er å bygge flertall for en annen regjering. Hvordan den vil se ut, bruker vi ikke tid på nå. Det viktigste nå er lokalvalget til høsten, sier Ap-lederen.

Statsminister Erna Solberg (H) tror fortsatt på borgerlig flertall om to år.

— Husk at de rødgrønne tapte flertallet sitt ganske raskt etter at de ble valgt- Jeg minner om at kommunemålingene våre nå er veldig gode, sier Solberg.

Høyre, regjeringspartner Frp og samarbeidspartiene Venstre og KrF får til sammen 74 mandater, mens oppslutningen til Ap, Sp og SV samlet utgjør 91 mandater, godt hjulpet av SV som får sju mandater siden partiet er over sperregrensen med 4,3 prosents oppslutning.

For de andre partiene er det små endringer. Senterpartiet får 5,5 prosent, Miljøpartiet De Grønne 3,9, Kristelig Folkeparti 5,3, Venstre 4 prosent og Fremskrittspartiet 11,3 prosent.

Feilmarginen på målingen er mellom 0,7 og 3,6 prosent.