PST etterforsker hatmeldinger fra islamist mot Abid Raja

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterforsker meldinger den profilerte islamisten Mohyeldeen Mohammad sendte til stortingspolitiker Abid Raja fra Venstre.

Mohyeldeen Mohammad (t.h.) på vei ut etter avhør på Larvik politistasjon i 2010.
  • NTB

– Vi har mottatt en anmeldelse og startet etterforskning, sier seniorrådgiver i PST, Martin Bernsen, til NRK.

Den kjente islamisten fra Larvik bekreftet mandag overfor NRK at det var han som i helgen sendte trakasserende meldinger til Abid Raja. Meldingene ble sendt etter at Raja i VG i helgen sa at han er imot et forbud mot burka og nikab. Samtidig skrev Raja at han «har følt vemmelse» når han har sett kvinner i burka og nikab.

«Truet med norsk 11. september»

Det skal ha provosert Mohammad, som første gang gjorde seg bemerket i offentligheten da han i 2010 advarte mot «et 11. september på norsk jord» under en appell mot Mohammed-karikaturer på Universitetsplassen i Oslo.

Slik lød en av de trakasserende meldingene som lå på Rajas telefon lørdag morgen: «Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam, din uoppklarte kafir hund. Du er en skam for pakkiser og muslimer, ikke kall deg muslim, for Wallahi du har INGENTING med islam å gjøre, skitne forræder!!!».

Lav profil

Mohammad har tidligere markert seg som en skikkelse i det islamistiske miljøet i Norge og har flere ganger vært i søkelyset til Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Mohammad ble i Oslo tingrett i 2013 bøtelagt for å ha vært i besittelse av en våpenkopi på offentlig sted.

Mohammad returnerte fra Syria vinteren 2013. Han postet flere bilder der han poserte med våpen i Syria i løpet av høsten 2012. De siste par årene har han holdt en lav profil offentlig.

– Når en stortingsmann anmelder et forhold, er det naturlig at PST starter etterforskning. Det er jobben deres, sier John Christian Elden, som er Mohyeldeen Mohammads advokat til NRK.