Norge

Ordfører vil flytte helikoptertrasé etter Turøy-ulykken

Turøy i Fjell kommune i Hordaland. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Etter ulykken på Turøy er beboere i Fjell kommune redde for at nok et helikopter skal falle ned. Ordfører Marianne Sandahl Bjorøy mener nordsjøtrafikken bør legges utenom tettbygde områder.

  • NTB

– Mange er utrygge nå. De tenker «hva om helikopteret hadde falt ned ett minutt etterpå?» Da hadde det vært rett over tettbygd strøk på Ågotnes, sier Ap-ordfører Bjorøy til Bergens Tidende.

Hun har skrevet brev til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), der hun ber om et møte for å drøfte den reelle risikoen ved at helikoptrene flyr over tettbygde områder istedenfor å bruke traseer over vann.

«Nordsjøtrafikken passerer kontinuerlig over hustakene på Sotra og helikopterstyrten kunne like gjerne skjedd midt i husklyngen på Turøy eller i andre tettbygde områder på Sotra», skriver ordføreren.

Offshore-helikopteret som styrtet på Turøy 29. april, gikk i bakken like ved sjøen og nærmeste bebyggelse på øya. Flere beboere BT har snakket med, har begynt å frykte helikoptrene som flyr rett over husene deres.

– Det er frykt blant folk. Før stilte vi spørsmålet «kan helikoptrene falle ned?» Nå vet vi at svaret er ja. Nå er spørsmålet når det skjer igjen, sier Thomas Lægreid i Turøy Grendalag.

Les mer om

  1. Helikopterulykken ved Turøy
  2. CHC Helikopter Service
  3. Ulykker