Norge

Skal granske video-opptak i jakten på gullsmedsranere

Gullsmed Heyerdahl på Skøyen ble fredag kveld ranet av maskerte ranere med våpen. På Fornebu ble fluktbilen deres funnet midt i veien med flatt dekk og motoren på tomgang.

Ranerne skal ha rømt fra gullsmedranet med denne bilen som er meldt stjålet. Ved 20-tiden sto bilen fortsatt med et flatt dekk og gikk på tomgang midt i veien ved Telenor Arena på Fornebu.
  • Lorns Bjerkan
  • Hans O. Torgersen
    Journalist
  • Kjetil Hanssen
    Journalist

Bevæpnet politi sperret av veiene ut fra Fornebu mens letingen etter ranerne pågikk, blant annet med helikopter, men uten hell. Ifølge Oslo-politiet lørdag morgen er ranerne fortsatt på frifot.

Vaktleder Janne Kroglund ved krimvakten opplyser til Aftenposten at saken er overført til etterforskning. Politiet skal nå gå gjennom videoopptak fra overvåkingskameraer.

Gjerningspersonene truet med skytevåpen før de flyktet fra åstedet på Skøyen fredag kveld i en stjålet Audi. Politiet opplyser at det var minst to gjerningsmenn, som var maskerte. Trolig var det det tre eller fire med på ranet.

– De tok seg inn i gullsmeden til fots, truet betjeningen med våpen og fikk med seg verdigjenstander. Så reiste de avgårde med en bil på utsiden, forteller Hanne Nordve, politiets innsatsleder på stedet.

Jakter med helikopter

Bilen ranerne rømte med, ble altså funnet forlatt midt på en vei utenfor Telenor Arena på Fornebu.

– Det er tre personer som ble sett løpende fra bilen, forteller operasjonsleder Åste Tanem ved politiets operasjonssentral i Asker og Bærum.

Det ble søkt med hund og helikopter etter personene. Ved 23-tiden ble søket avsluttet.

De tre som løp fra rømningsbilen, lot bilen stå på tomgang. En time etter de løpte fra stedet, gikk bilen fortsatt på tomgang. Ett dekk var helt flatt, men årsaken til det var uviss.

– Vi har ingen opplysninger om at gjerningspersonene er farlige for tredjeperson, het det i en Twitter-melding fra politiet.

Innsatsleder Hanne Nordve utenfor åstedet.

Flere patruljer fra både Oslo og Asker og Bærum ble satt inn i aksjonen etter ranet.

– Det er ingen som ble skadet, men det har vært en traumatisk hendelse for de som ble utsatt for dette. Vi har tilkalt helsepersonell for å ivareta betjeningen, sier Nordve.

Ønsker tips

Hun opplyser at det var to personer inne i butikken da ranet skjedde. Hvilket våpen ranerne brukte og hva de fikk med seg, vil hun ikke si noe om.

Politiet stanset all trafikk ut fra Fornebu i flere timer mens letingen etter ranerne pågikk.

Politiet meldte først om ranet 18.37 fredag kveld. De ønsker kontakt med personer som har vært i området der ranet skjedde og ved Fornebu.

Disse kan kontakte politiet på telefonnummer 02800.

Les mer om

  1. Ran
  2. Oslo
  3. Bærum