Person av utenlandsk opprinnelse siktet for drap i Lyngdal

En person er er siktet for forsettlig drap etter at en person ble funnet død i en bolig i Lyngdal i Vest-Agder sent søndag kveld. Begge de to er av utenlandsk opprinnelse.

Krimtekninkere kom til åstedet rett etter klokken ni mandag morgen.

Den drapssiktede mannen i Lyngdal erkjenner at han er gjerningsmannen.

– Han har i avhør erkjent at han er gjerningsmannen, bekrefter mannens forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen overforNRK.

Politiet fikk melding klokken 23.39 om en skadet person i en bolig i nærheten av Lyngdal sentrum.

Da de kom frem til stedet 20 minutter senere, var vedkommende død.

– På åstedet ble en person pågrepet av politiet. Vi mener det er skjellig grunn til å mistanke han for å være gjerningspersonen. Både avdøde og den pågrepne er av utenlandsk opprinnelse, sier politiadvokat Hellek Rue under en pressekonferanse mandag formiddag.

Han opplyser at de er usikre på identiteten til den pågrepne og avdøde, og at de derfor ikke kan gå nærmere inn på deres identitet.

Ikke avhørt

Politiet opplyser at saken etterforskes som et drap, og at den pågrepne er siktet for forsettlig drap.

– Han er i arrest og vil bli forsøkt avhørt i løpet av ettermiddagen, sier Rue mandag formiddag.

Han opplyser at den siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling tirsdag. Ifølge forsvareren er mannen samarbeidsvillig. Hans klient skal vurderes av en rettspsykiater i løpet av mandag.

Torrey Nørsett sier at det har bodd en enslig asylsøker på adressen de siste tre-fire årene.

Ifølge Torrey Nørsett, som driver desentralisert asylmottak i Lyngdal gjennom selskapene Tokla og MD Solutions, bor det en enslig asylsøker tilknyttet hans mottak på adressen, skriver Fædrelandsvennen.

Politiet jobber for fullt med etterforskningen av saken, og har kriminalteknikere på åstedet mandag. Samtidig pågår vitneavhør. Den avdøde vil også bli obdusert.

– Av taktiske hensyn vil vi ikke si noe om hvordan han ble drept, sier Leif Vagle, fungerende driftsenhetsleder i Agder politidistrikt.

– Ofte bråk fra boligen

Hiwa Saber er nabo til der en person ble funnet død natt til mandag. Flere ganger har han ringt politiet fordi det har vært bråk fra drapsboligen i Lyngdal.

Ifølge Torrey Nørsett, som driver desentralisert asylmottak i Lyngdal, bor det en enslig asylsøker tilknyttet hans mottak på adressen.

– Flere ganger har det kommet folk og dundret på døra der. Og da har jeg ringt politiet, forteller Saber, selv asylsøker fra Kurdistan.

Han har bodd her i fire-fem år, omtrent så lenge som personen som har bodd i drapsboligen.

Saber har hatt lite med sin nabo å gjøre, men forteller at han ikke merket at noe var galt fra naboboligen før ambulansen og politiet kom.

– Etter hvert ble en person tatt ut derfra med håndjern på, sier han.

Ut over bråk fra boligen, sier han at dette ellers er et rolig strøk.

En patruljebil holder vakt utenfor åstedet i Lyngdal i Vest-Agder.