Død mann i Skien obduseres mandag

Mannen i 40-årene som ble funnet død i Skien fredag, blir obdusert mandag. Politiet etterforsker funnet som et mistenkelig dødsfall.

Mannen i 40-årene som ble funnet død i Skien fredag, blir obdusert mandag. Politiet etterforsker funnet som et mistenkelig dødsfall.

– Det blir etterforsket som et mistenkelig dødsfall fordi omstendighetene ikke er helt avklart. Han blir obdusert mandag, og da regner vi med at vi får nærmere informasjon om dødsårsaken. Da kan vi si noe mer om den videre etterforskningen, sier jourhavende jurist Camilla Granstrøm i Sørøst politidistrikt til NTB lørdag ettermiddag.

Mannen er fra Skien og ble funnet død utenfor døra til leiligheten i en bygård like ved Lundetangen Pub i byen fredag ettermiddag.

To bæreposer

En av dem Varden har snakket med, sier at mannen hadde to Rema 1000-poser ved siden av seg da han ble funnet. Nærmeste butikk i dagligvarekjeden ligger rundt 250 meters gange fra funnstedet.

– Jeg ønsker ikke å si noe mer om de bæreposene, men vi undersøker hvor han har befunnet seg i tiden i forkant. Vi ser på generell videoovervåking i nærheten av der vi regner med han har beveget seg, sier Granstrøm.

I tillegg til å innhente overvåkingsmateriale, vil politiet i helgen foreta noen flere avhør. Det kriminaltekniske arbeidet på funnstedet er ferdig.

Blod i trappa

Det var blod i trappa og opp til etasjen hvor mannen lå. En mann som kom til stedet, har forklart til avisa at mannen lå på magen og i en blodpøl.

Eieren av gården sa fredag at det kan se ut som om mannen har vært utsatt for noe.

Det er opplyst at avdøde sist ble sett klokka 13.30. Politiet ble varslet av AMK om funnet av mannen klokka 16.37, som igjen hadde blitt varslet av noen som ringte inn.

– Obduksjonen vil gi nærmere svar på dødstidspunktet, sier jourhavende.