Norge

Kavli involvert i britisk dyrevernsskandale

Norske Kavli eier St. Helens Farm som fikk melk levert fra en geitegård som drev med grov dyremishandling. Kavli er også minoritetseier i den aktuelle gården.

Kavli er kjent for sine smøreoster. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

 • NTB

Forrige helg slapp dyreaktivistgruppen Surge opptak fra gården hvor geiter ble sparket, slått og kastet i veggen, skriver TV 2.

– Jeg syns det er helt forferdelig. Det er vanskelig å finne ord. Det er fryktelig vondt, sier konsernsjef Erik Volden i Kavli-konsernet til kanalen.

Det norske matvarekonsernet har trukket tilbake produktene fra St. Helens Farm, som kun selges i Storbritannia, fram til en granskning av gården er over. Samtidig lover konsernet å komme til bunns i saken.

– Denne hendelsen skal vi bruke videre for å se hva mer vi kan gjøre fra vår side for å ta større ansvar og kontrollere at ting faktisk gjennomføres. Vi må ta større ansvar enn vi har gjort tidligere. Slikt kan ikke skje, sier Kavli-sjefen.

St. Helens Farm opplyser at tre av de avbildede ansatte har blitt sagt opp og at gården ikke vil brukes av selskapet i fremtiden.

Les mer om

 1. Kavli

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Erik Volden går av som konsernsjef i Kavli etter 16 år

 2. NORGE

  Minkfarmer i flere land har hatt koronautbrudd. I Norge er det ennå ikke påvist smitte hos dyr.

 3. ØKONOMI

  Reitan-familien vurderer børsnotering av livsverket

 4. OSLO

  Låven på Bogstad gård skal fylles med kunst

 5. DEBATT

  Nate Kahungu er en av mange på TV som har opplevd rasisme. Dette må vi snakke mer om.

 6. ØKONOMI

  DNB sparer 68 millioner på reisestopp