Norge

Dette mener Anders Behring Breivik

Anders Behring Breivik var aktiv på nettstedet Document.no.

Siste kjente innlegg fra Anders Behring Breivik på Document.no er datert 29. oktober 2010.
  • Kristine Grue Langset
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Har du informasjon om Anders Behring Breivik? Send en e-post til 2286@aftenposten.no eller ring Aftenposten.no på 02286.

Politiet mener Anders Behring Breivik står bak både bomben ved Regjeringskvartalet, og den grusomme tragedien på Utøya.

32-åringen tilhører etter det Aftenposten.no kjenner til ytterste høyrefløy.

— Alle kjenner navnet, men ingen vet egentlig hvem han er. Ut fra det vi vet nå, ser det ut som om han er alene, men støtter seg på en europeisk, høyreekstrem strømning. Kommentarene han har skrevet på Document.no passer som hånd i hanske med slike strømninger. Det er klassisk, høyreekstrem retorikk, sier Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk senter.

Aktiv på nettet

På internettfora har han kommet med kontroversielle innlegg hvor han uttrykker seg kritisk til islam. Han beskriver seg selv som en «nasjonalist».

Anders Behring Breivik har vært aktiv på ulike nettfora, deriblant har han lagt inn rundt 75 innlegg på det islamkritiske nettstedet Document.no.

Ifølge kilder nær nettstedet finner de foreløpig ikke kommentarer postet av Breivik etter 29. oktober 2010, men det er en sjanse for at innlegg er postet i tiden etter med et annet «nick».

Nettstedet har i natt samlet alle Breiviks innlegg her.

Oversikten viser hans mange ytringer mot det norske politiske miljøet, enkeltpersoner i norsk offentlighet, marxister og islamister - for å nevne noen.

Vil redde Vesten før det er for sent

«Hadde Vest-Europa og US bestemt seg for å fengsle alle Marxister (Nazister og Marxister) etter WW2 og banne Marxistiske prinsipper som hat-ideologi på linje med Nazisme hadde vi aldri vært i dagens situasjon.

Men vi lærer vel så lenge vi lever. Jeg tviler på at et fremtidig patriotisk regime vil gjøre denne feilen en gang til, hvis vi da klarer å redde Vesten før det er for sent...:-)», skriver han.

- Kan du nevne ETT land der multikulturalisme er vellykket der Islam er involvert? Det eneste historiske eksempelet er i samfunn uten en velferdsstat med kun ikke-Muslimske minoriteter (US).

Dette regner jeg med at alle vet da det er elementære dokumenterbare sannheter, spør Breivik i et innlegg.

Nettstedet Document.no omtaler seg som et nettsted for politisk analyse, kommentarer, essays og reportasjer. Nettstedets redaktør er Hans Rustad.

Document.no svarer

Aftenposten har ikke lyktes å få tak i Rustad lørdag, men på eget nettsted har han postet et innlegg i formiddag der han blant annet skriver:

«Han virket spesiell. Slik noen av planene var spesielle. Men ikke noe mer enn det. Bare nok til at vi holdt oss unna. Det ble ikke noe mer.

Den eneste direkte kontakt vi hadde var en email 28. oktober 2009 hvor han kommer med anbefalinger for hvordan man øker trafikken. Det førte ikke til noe.

Red. har lest gjennom alle Behring Breiviks innlegg. Det er ingenting i dem som indikerer hva som skulle komme

— Det som er tungt for oss nå, er at vi må leve med at han skriver så rosende om vårt stoff, sier Rustad til NTB.

Rustad avviser også at Behring Breivik er identisk med den norske bloggeren Fjordman, som regnes som en svært sentral høyreekstrem og antiislamsk stemme i Europa.

— Fjordman har skrevet på Gates of Wienna i hele natt, så det kan jeg kategorisk avkrefte, sier Rustad. Han kjenner ikke Fjordman selv, men sier han har opplysningene fra en person som kjenner mannens identitet.

Frp-tilknytning?

Anders Behring Breivik hevder i et innlegg at han selv har bakgrunn fra Fremskrittspartiet og Fremskrittspartiets ungdom.

«Jeg har selv jobbet flere år for FrP og kan garantere deg at FrP hadde hatt mindre enn 10% oppslutning om de ikke hadde valgt Vienna School of Thought som ideologisk grunnlag. ».

Frp kan ikke bekrefte dette på stående fot på spørsmål fra Aftenposten.no lørdag morgen.

— Dette har jeg ikke oversikt over. Jeg må undersøke i medlemsregistre og komme tilbake til deg med det, sier fungerende kommuniksjonssjef i partiet, Mazyar Keshvari.

Kritiserer partiet

Selv om Breivik tilkjennegir en kobling til Frp, har han mye å utsette på partiet.

«Problemet med FrP etterhvert har blitt at i deres etterstrebenhet etter å nå opp til de multikulturalistiske krav og humanismens suisidale idealer har de på mange måter kastet ut babyen med badevannet.

Genuin motstand har blitt redusert til å lytte til PR-byrået og gjøre 2-3 taktiske uttalelser før hvert valg, for å sikre seg stemmene til kjernen.

De aller fleste nye fjesene i FrP er i dag politisk korrekte karrierepolitikere og ikke på noen måte idealister som er villig til å ta risiko eller jobbe for idealistiske mål.

Det komiske er at selv om de har kastet så og si alle prinsipper på søppeldynga og redusert kulturkampen til å "redusere asylstrømmen med et par tusen" blir de fortsatt brennmerket offentlig, latterliggjort, plaget og isolert av humanist-marxistene.»

- Gro er landsmo(r)deren

Gro Harlem Brundtland holdt tale for Utøya-ungdommene tidligere på dagen i går. Følgende har Breivik tidligere skrevet om vår tidligere statsminister:

«Dere påstår at alle nordmenn som ikke følger landsmo(r)deren Gro Harlem Brundtlands definisjon, er rasister.

Alle som til enhver tid innehar Norsk pass er fullverdige Nordmenn"... Som betyr at selv Somalieren (med norsk pass) som tygger khat hele dagen, banker kona og sender halve trygden til al-Shabaab skal sees på som en fullverdig Nordmann.

I så fall tror jeg dere har stemplet 95% av verdens befolkning som nettopp dette men det spiller vel en mindre rolle for dere?»

Videre skriver han andre kjente personligheter i norsk offentlighet:

«I et samfunn hvor marxistekstremister som Thomas Hylland Eriksen blir tillatt å praktisere fritt innenfor rammene av politisk korrekthet vil andre mer moderate humanister/kulturmarxister (ekstremister), som Mads Gilbert og Erik Fosse fremstå som frigjørngshelter (Nazistene (Jødene) skal knuses akkurat som Nazi-Tyskland).»