Plasthall i Sandefjord i full brann

Brannen i en plasthall i Andebu vil trolig ta mange timer å slukke. Det er ikke lenger spredningsfare, meldte politiet sent mandag kveld.

Det brenner i en plasthall i Andebu i Sandefjord kommune mandag kveld.

Det begynte mandag kveld å brenne i en ca. 1000 kvadratmeter stor plasthall i Andebu i Sandefjord kommune. Ti ansatte ble evakuert.

Politiet anmodet beboere i nærområdet om å lukke igjen dører og vinduer p.g.a. svært giftig røyk og opprettet en sikkerhetssone på 300 meter grunnet eksplosjonsfare.

– Brannen er ikke slukket. Det er ikke lenger spredningsfare. Sikkerhetsavstanden er opphevet. Politiet snakker med dem som var til stede da brannen startet, meldte politiet litt over klokken 22.00.

Ifølge Tønsbergs Blad er det et bygg tilknyttet Vestfold Plastindustri AS som brenner.

– Det er et industribygg hvor det lages plastplater og glassfiber, sier vaktleder Tom Berger ved Sørøst 110-sentral til NTB.

Hørte smell

– Vi hørte det smalt mange ganger i bakgrunnen fra innringer. Det gjør det utfordrende. Vi kan ikke gå helt nære grunnet eksplosjonsfare, uttalte han tidligere i kveld.

Han mente de hadde litt flaks med vindretningen, slik at vinden ikke gikk i retning en del boliger og gårder i nærheten, men noen naboer ble likevel evakuert.

Ikke meldt om personskader

Sandefjords Blad meldte tidligere i kveld at flere personer samlet seg ved sikkerhetssonen, og at det bl.a. var beboere i nærområdet som ikke får lov til å kjøre hjem, som følge av brannen.

Det meldes foreløpig ikke om personskader. Brannmannskaper fra nabobyene har også ankommet stedet.

Brannvesenet fikk melding om brannen rundt kl. 20 mandag kveld.