Norge

Makaveli Lindén overført til sykehus

Drapssiktede Makaveli Lindén er overført til psykiatrisk sykehus. Påtaleinnstillingen mot ham er utsatt på grunn av etterforskningen av Prinsdal-drapet.

Makaveli Lindén føres inn til rettsmøte i Dijon i Frankrike med bind for øynene etter pågripelsen i 2018.
  • NTB

Lindén har de siste ti månedene sittet på sikkerhetsavdelingen i Ila fengsel, men er nå overført til Dikemark.

– Det har vært en søknadsprosess, og han ble overført tirsdag, sier politiadvokat Christian Hatlo i Oslo-politiet til Dagbladet.

15. januar opplyste Oslo-politiet at saken var ferdig etterforsket, og at de ville sende sin påtaleinnstilling til Statsadvokaten i Oslo omgående. Dette ble utsatt på grunn av etterforskningen av Prinsdal-drapet.

Trolig sendes innstillingen innen denne eller neste uke, ifølge Hatlo.

Mandag 15. oktober 2018 ble 24 gamle Heikki Bjørklund Paltto fra Mysen funnet drept i leiligheten sin i Arbos gate på Majorstuen i Oslo. Ved hjelp av overvåkingsbilder ble svenske Makaveli Lindén identifisert og siktet for drapet, og han ble etterlyst internasjonalt. En drøy uke senere ble han pågrepet på jernbanestasjonen i den østfranske byen Dijon.

21-åringen har erkjent straffskyld for drapet på 24-åringen.

Det hersker stor usikkerhet rundt 21-åringens psykiske helsetilstand på gjerningstidspunktet. Han ble nylig kjent strafferettslig tilregnelig av de rettspsykiatrisk sakkyndige som har undersøkte ham – men under meget sterk tvil.

I 2017 ga svenske rettspsykiatere ham diagnosen schizofreni.

Les også

  1. Drapssiktede Makaveli Lindén erklært tilregnelig

  2. Makaveli Lindén erkjenner straffskyld for drapet på Majorstuen

Les mer om

  1. Drap
  2. Etterforskning
  3. Oslo