DEL 2: Minnet og hovedkortet

Forrige del og neste del.

Steg 3 Minnet:

Minnet er kanskje det enkleste å feste på hovedkortet. Lokaliser stedet på hovedkortet hvor minnet skal sitte (tynne og avlange hull). Sjekk i bruksanvisningen til hovedkortet dersom du er usikker.

Trekk dem bakover

Trekk klipsene i hver ende bakover, slik at de "åpner" seg.

Bruk midten av minne-slottene, og midten på minnebrikkene til å finne ut hvilken vei minnet skal ned.

Press deretter minnet ned, helt til klipsene festes automatisk. Her må det brukes litt kraft, men ikke overdriv.

Steg 4: Montering av hovedkort

Har du fulgt de foregående stegene, vil hovedkortet nå være klart til montasje. Du legger det helt enkelt på plattformskruene, som allerede er montert i kabinettets vegg, og skrur det fast med skruene som følger med.

Dette er viktig

Det er viktig at kortet monteres slik at den ene siden, med inn og utganger, havner på kabinettets rygg, men det sier seg vel selv.

Flipp ut metallbiten med hull på baksiden av kabinettet, og monter den medfølgende metallbiten med hull som samsvarer inn— og utgangene på ditt hovedkort.

Koble til strøm

Koble strøm til hovedkortet. På ATX-hovedkort, er strømkontakten ofte en stor 20— eller 24-pins-plugg, som er umulig å ta feil av. Sjekk likevel i bruksanvisningen hvor strømmen skal kobles til.

Lys og lyder

Koble kabinettkablene til hovedkortet, som går til de ulike lysene på forsiden av kabinettet, og ikke minst, av— og-på-knappen, reset-knappen, PC-høyttaleren (som gir pipelyder fra kabinettet) og harddisk-lyset.

Disse er som regel merket. Bruk hovedkortets bruksanvisning for å være på den sikre siden.

Dobbeltsjekk

Dobbeltsjekk alt du har gjort. Dersom et lys ikke lyser, senere når maskinen er i bruk, kan det hende at du må snu kontakten 180 grader, og plugge den inn på nytt.

Neste steg

.

Alle delene:

DEL 1: Strømtilførsel, prosessor og vifte

DEL 2: Minnet og hovedkortet

DEL 3: Harddisk og DVD/CD-brenner/spiller

DEL 4: Skjermkort og lydkort

DEL 5: BIOS og programvare