Norge

Flom stenger flere veier i Midt-Norge

En rekke veier i Midt-Norge er lørdag stengt på grunn av flom. Vannmassene gjør det umulig å holde veiene åpne.

Hilde Haga og Randi Haugen er riktig kledd i det våte været i Vuku i Verdal.
  • NTB

Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel for svært mye regn i Trøndelag, og lørdag var det målt mellom 70 og 140 millimeter på ett døgn, aller mest i Åfjord på Fosenhalvøya.

– Nedbørområdet vil bevege seg sørover og ut av området i løpet av ettermiddagen og gi omtrent 5 millimeter per time underveis, skriver instituttet i farevarselet.

Vannmengdene førte allerede tidlig lørdag til problemer på en rekke veier i regionen.

I 12.30-tiden var fylkesvei 72 ved Sogna i Verdal stengt på grunn av flom. En time tidligere ble det klart at fylkesvei 7062 i Namsos måtte stenges av samme årsak. En halvtime tidligere ble fylkesvei 6838 Kråkmovegen i Indre Fosen stengt.

Tidligere lørdag ble også fylkesvei 6900 ved Skjækerfossen i Verdal stengt, det samme ble fylkesvei 757 ved Holmen Bru i samme kommune. I 9-tiden ble også fylkesvei 720 mellom Verrabotn Indre Fosen og Follafoss i Steinkjer stengt på grunn av mye vann og is i veibanen. Flommen hadde da også stengt fylkesvei 6330 ved Ommunddalsvatnet i Åfjord.

De store vannmengdene gjorde også at det ikke var mulig å holde fylkesvei 715 ved Haugen i Osen og ved Øverdalsbrua i Åfjord stengt på grunn av alt annet over veien. Strekningen Namdalseidet til Osenfjellet måtte også stenges.

Andre veier som rammes av flom, er fylkesvei 6905 ved Østnes bru i Verdal og fylkesvei 74 ved Stormoen i Grong.

Lørdag formiddag var det dessuten så sterk vind at Åstfjordbrua på fylkesvei 714 i Orkland måtte stenges.

Verdalselva dannes ved sammenløp av Helgåa fra Veresvatnet og Inna fra Innsvatnet. Her er det Helgeåa som snart går over autovernet.
Gøran Karlgård og Randi Haugen hjelper til med å redde biler fra vannet i Vuku i Verdal.

Les mer om

  1. Trafikk
  2. Vær