Bilfører siktet etter at kvinne ble funnet død i bil

En mann er siktet for uaktsomt drap etter at en kvinne i 40-årene ble funnet død i en bil ved fylkesvei 115 i Askim tirsdag morgen.

Øst politidistrikt fikk tirsdag morgen melding om at det var funnet en hardt skadet kvinne ved fylkesvei 115 i Askim. Nå er en mann siktet i saken.

Mannen kjørte bilen som kvinnen ble funnet i. Siktelsen bygger på at det har skjedd et sammenstøt, opplyser politiet.

Det er en relasjon mellom fører og avdøde.

Etterlyser mulige vitner

Den siktede mannen er i 50-årene, og både han og kvinnen kommer fra Oslo, opplyser politiadvokat Ole Friestad til Smaalenenes Avis.

Det var to forbipasserende som varslet nødetatene om kvinnen. Disse to skal avhøres i tillegg til den siktede mannen. Det var ingen vitner til selve hendelsen etter det politiet kjenner til.

– Nei, ikke som vi kjenner til. Skulle det være det ønsker vi å snakke med disse, sier Friestad.

Mannen skal avhøres i løpet av tirsdag, og det er foreløpig uklart hvordan han stiller seg til siktelsen. Politiet skal onsdag avgjøre om han skal fremstilles for varetektsfengsling.

Forbipasserende varslet

Politiet fikk klokken 05.15 melding om at en kvinne hadde blitt alvorlig skadet av bil i Askim. Kvinnen, som er i 40-årene, døde senere av skadene.

Det var to forbipasserende som varslet nødetatene om kvinnen. Disse to skal avhøres i tillegg til den siktede mannen.

Politiet undersøker nå stedet og den aktuelle bilen.

Siktede vil bli forsøkt avhørt i løpet av dagen

Da nødetatene ankom stedet på morgenkvisten, var vitner i ferd med å prøve hjerte- og lungeredning på kvinnen.

– Ambulansepersonell overtok, men hun ble erklært død på stedet, sier oppdragsleder Jo Rennemo Jellum ved Øst politidistrikt til Smaalenenes Avis.