Norge

62-åring dømt for hat og trusler mot Hadia Tajik

En 62 år gammel mann fra Trøndelag er dømt til 18 dagers betinget fengsel og en bot på 5.000 kroner, for trusler og hatefulle ytringer mot Hadia Tajik (Ap).

Tirsdag ble en 62 år gammel mann dømt for trusler og hatefulle ytringer mot Ap-politiker Hadia Tajik. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

 • NTB

Dommen ble forkynt på Verdal lensmannskontor tirsdag, melder NRK.

Bakgrunnen er kommentarer 62-åringen skal ha skrevet på Facebook i september 2017. Der het det ifølge tiltalen: «Måtte du råtne i helvete din drittkjerring», rettet mot Hadia Tajik.

Videre skrev han: «Hun er og blir muslimsk. Vil hun rette våpen mot sine muslimske brødre eller skyte på oss, om vi kommer i konflikt med folket hennes».

Han mente angivelig også at Tajik burde ende i giljotinen.

Nekter for å ha skrevet innlegget

I retten erklærte den tiltalte ikke straffskyld i saken. Han forklarte at han var på jakttur da dette skjedde.

Tiltalte sier han drakk en del alkohol denne kvelden, og at han var inne på Facebook. Han innrømmer å ha sett et innlegg der Tajik var nevnt, men nekter for å ha skrevet det han er beskyldt for.

62-åringen forklarte i retten at han mener mobiltelefonen hans må ha blitt hacket i løpet av natten. Han forklarte videre at han ikke har problemer med folk fra andre land.

Politiet anmeldte

Det var politiet og ikke Tajik som anmeldte forholdet, opplyste politiadvokat Brandtsegg Moe til Trønder-Avisa da tiltalen forelå i fjor høst.

Dette er andre gangen noen blir dømt for å ha kommet med hatefulle ytringer mot Ap-politikeren. For to år siden ble en mann dømt til 16 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner i Brønnøy tingrett.

Les mer om

 1. Hadia Tajik
 2. Facebook

Relevante artikler

 1. NORGE

  Trønder i retten for hatefulle ytringer og trusler mot Hadia Tajik

 2. NORGE

  Han truet Utøya-overlevende. Nå er han dømt for trusler og rasisme.

 3. NORGE

  Kvinne (70) kalte Sumaya Jirde Ali en «korrupt kakerlakk». Nå er hun dømt.

 4. NORGE

  Oppfordret Facebook-venner til å kidnappe barnevernslederens barn

 5. KULTUR

  Cissi Wallin i retten for ærekrenkelser mot Fredrik Virtanen

 6. NORGE

  Tore Tvedt dømt for jødehets