Norge

Bjørn Nergård (52) og Anders Rostrup Nakstad (38) omkom i helikopterulykken

Politiet har frigitt navnene på de omkomne i styrten ved Sollihøgda.

  • Marie Melgård

Med samtykke fra pårørende og arbeidsgiver, friga politiet i dag navnene på de omkomne i helikopterulykken.

Det var flyver Bjørn Nergård (52) fra Ski og anestesilege ved Oslo universitetssykehus Anders Rostrup Nakstad (38) fra Skedsmo, bosatt i Oslo, som mistet livet i ulykken ved Sollihøgda tirsdag formiddag.

Det opplyser politiet under en pressekonferanse kl. 15.15.

Et legehelikopter fra Norsk Luftambulanse var på vei til en lastebilvelt ved E16 ved Sollihøgda da det styret fra relativt lav høyde.

Legehelikopteret skal ha flydd inn i høyspentledninger like før det gikk ned. Men politiet sier det er for tidlig å si om dette forårsaket ulykken.

51-åring på sykehus

Meldingen om lastebilvelten kom til politiet 10.26. Mens politiet fikk melding om helikopterstyrten klokken 10.50.

Helikopteret er av typen Eurocopter EC 135 P2+ og har en besetning på tre personer: lege, redningsmann og pilot.

Nergård og Rostrup Nakstad døde på stedet, mens en 51 år gammel mann ble hentet med ambulansehelikopter og er fraktet til Ullevål sykehus.Besetningsmedlemmet som ble fløyet til Ullevål sykehus skal ha vært klar og våken, men har angivelig pådratt seg alvorlige, omfattende skader, blant annet flere brudd.

Norsk Luftambulanse i sorg

Helikopteret er av typen Eurocopter EC 135 P2+ og har en besetning på tre personer: lege, redningsmann og pilot.

Redningsmann og pilot er ansatt i Norsk Luftambulanse AS, mens legen er ansatt i helseforetakene, opplyser Norsk Luftambulanse.

— Det er med stor sorg vi bekrefter at to av de som var ombord i legehelikopteret har omkommet. De pårørede er varslet, skriver Norsk Luftambulanse i en pressemelding.

Under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag hos Norsk Luftambulanse sa administrerende direktør Syver Leivstad at det var deres mest erfarne folk som var med i ulykken.

Ifølge Ringerikes Blad rykket brannvesenet raskt ut til trafikkulykken, og mens brannmannskaper gikk på E16 for å jobbe med hendelsen, så de legehelikopteret styrte, bare få meter fra dem.

Svensk sjåfør skadet

Helikopteret var på vei til en lastebilvelt i Hole og til et landingssted i nærheten, før det styret fra relativt lav høyde. Lena Skotland, kommunikasjonsrådgiver i Vestre Viken bekrefter at en svensk trailersjåfør ble svært alvorlig skadet i trailervelten.

- Sjåføren har fått omfattende hodeskader og flere brudd i nakken.

- Er det fare for livet til sjåføren?

— Det er vanskelig å utelukke når det er så omfattende skader, men det ser ikke slik ut nå, sier Skotland.

Sjåføren blir flyttet fra Ringerike sykehus til Oslo universitetssykehus