Norge

Mye vær skaper veitrøbbel

Kraftig snø, regn og vind fører til vanskelige kjøreforhold i store deler av landet onsdag. Ved 8-tiden snødde det tett også i Oslo.

Tett snødrev i Nygårdskrysset i Ås sør for Oslo ved 7.30-tiden onsdag.
 • og NTB
 • Per Annar Holm
 • Hans O. Torgersen
  Journalist
 • Kjetil Hanssen
  Journalist

Bil-mot-buss

Ved 10-tiden kolliderte en buss og bil på Riksveg 4 ved Åneby i Nittedal:

– Personbilen har fått store materielle skader, og to personer klager over smerter, sier operasjonsleder Jens Peter Braaten i Øst politidistrikt.

Veien er nå stengt.

Rv4 Åneby: Trafikkulykke mellom bil og buss, uvisst skadeomfang. Nødetatene er på vei til stedet.To personer har smerter i rygg og knær, blir undersøkt av ambulanse. Ingen av passasjerene i bussen er skadet. Det e … https://t.co/HrSwKX4OMp

– Det er ventet lokalt mye nedbør i Vest-Agder, Rogaland og Sunnhordland. I tillegg blir det mye vind med kraftige vindkast i fjellet på Vestlandet, i Trøndelag og i Nordland, sier statsmeteorolog Ingrid Bentsen til Dagbladet.

Også Østlandet og Sørlandet vil oppleve kraftig nedbør i form av snø og regn.

En bil snurret i morges på E18 i Vestfold. Det smalt over hele fylket.

Utforkjøringer

Allerede natt til onsdag førte glatte veier til trafikale utfordringer, blant annet på E39 i Vest-Agder. Politiet i Agder melder også om glatte veier på E18 mellom Grimstad og Arendal.

Det er meldt om utforkjøringer i Telemark, Buskerud, Trøndelag, Hordaland og Rogaland, opplyser politiet. Det er ikke meldt om alvorlige personskader.

I morgentimene opplyser Vegtrafikksentralen at store deler av veiene på Sørlandet har varierende kjøreforhold på grunn av snø og sludd som legger seg i veibanen.

– Vi har kalt ut alt av mannskap og har biler på alle veier som kan brøytes og tar imot henvendelser fra publikum, sier trafikkoperatør Andreas Larsen til NTB klokken 5.15.


Stengte fjelloverganger

Larsen anbefaler folk som ikke må ut på veiene, å holde seg inne.

– Jeg ville nok drøyd butikkturen litt. Men hvis du må ut og kjøre, vær oppmerksom, vis hensyn til andre trafikanter og kjør etter forholdene, sier Larsen.

I vest gjør uvær at riksvei 7 over Hardangervidda først ble stengt for kjøretøy under 7,5 tonn, mens det var kolonnekjøring for tyngre kjøretøy. Klokken 6 ble veien over fjellet helt stengt.

– E134 over Haukelifjell er også helt stengt, sier Larsen.

Det var tett snødrev og sleipt føre på Østlandet onsdag morgen.

Forsinkelser på Flesland

På Sørlandsbanen og Arendalbanen har Bane Nor høynet beredskapen mellom Kristiansand og Neslandsvatn, og mellom Nelaug og Arendal på grunn av kraftig vind.

På Flesland lufthavn er det problemer med snøfreseren. Det vil føre til forsinkelser i løpet av morgenen, tross at reservefreseren er satt inn, melder Avinor ifølge NRK.

Reisende rådes til å ta forbehold om forsinkelser til og fra Oslo Lufthavn og Flesland lufthavn.

 • Blir det virkelig 30 cm snø? Meteorologen svarer.

Utforkjøringer

Fergetrøbbel i vest

Fergesambandet Lauvvik-Oanes er innstilt fra og med klokken 02.15 og inntil videre grunnet dårlig vær, melder Aftenbladet.no.

Dette opplyser Norled natt til onsdag.

Vinden fører også til forsinkelser i sambandet Hjelmeland-Nesvik-Ombo og i Ryfylkerutene.

– Lysefjordruten melder om mye vind ved Lauvvik kai. Alternativ kai brukes, og dette medfører en forsinkelse på ca. 30 minutter, opplyser Norled klokken 6.40.

Også torsdag blir det mye vær. Troms og Finnmark vil få storm, forteller statsmeteorolog Bentsen.

– Folk må være forberedt på lokale oversvømmelser. Der det kommer kraftig vind, må man fest løse gjenstander, sier meteorologen.

Samtidig vil Oslo-området oppleve varmegrader, men mildværet holder seg ikke.

E16 ved avkjøring Algarheim: Trafikkuhell, bil på taket. Nødetatene er på vei til stedet.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Beryktet telefonsamtale kan vikle Donald Trump inn i enda mer trøbbel

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5