Varhaug-drapet: Mye tyder på at 17-åringen handlet alene

Ingen andre har fått status som mistenkt eller siktet i saken, informerer politiet.

Politiet beslagla i dag containere på Varhaug for å sikre eventuelle bevis. Politiet vil ikke kommentere mer om funnene.

– Vi er ikke helt sikre, men mye tyder på 17-åringen handlet alene, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl.

En 17 år gammel gutt er mistenkt for drapet på Sunniva Ødegård (13), Begge er fra Varhaug.

17-åringen ble først avhørt med status som vitne mandag. Dagen etter ble det gjort kjent at gutten var mistenkt i saken. Samme dag ble det holdt fengslingsmøte, og gutten ble varetektsfengslet i to uker. Han nekter drapsskyld.

17-åringen avbrøt avhøret

17-åringen har i dag vært i avhør med status som mistenkt, men han avbrøt avhøret kort tid etter at det startet, informerer politiet.

– Mistenkte har så langt forklart seg lite, sier Dahl.

Fredag flyttes 17-åringen til Bjørgvin fengsel i Bergen. Avhørene kommer til å fortsette der dersom politiet ikke får nok informasjon de kommende dagene.

– Det er fortsatt mye vi lurer på, så hvor mange avhør det blir fremover avhenger av mistenkte.

Tirsdag ettermiddag fjernet politiet sperringene rundt stedet der 13-årige Sunniva Ødegård ble funnet død på gangstien mellom jernbanen og boligfeltet natt til mandag. Ikke lenge etter begynte folk å legge blomster og hilsener på stedet.

Politiet sier lite

Det er ikke gjort flere tvangsinngrep i forbindelse med saken enn ransakelse av 17-åringens bopel. Politiet tilbakeholder mye informasjon fra offentligheten, og vil ikke svare på spørsmålene Aftenbladet stiller.

– Har dere funnet telefonen til avdøde?

– Ingen kommentar.

– Kan dere bekrefte at mistenktes sykkel er beslaglagt?

– Ingen kommentar.

– Har dere kommet videre i etterforskningen siden fengslingsmøtet i går?

– Vi har fått mye ny og nyttig informasjon, og vi jobber intenst med å kartlegge tidslinjen til både Sunniva og mistenkte. Mer enn det kan jeg ikke si, sier Dahl.

Han forklarer at politiet holder kortene tett til brystet for å ikke påvirke andre vitner som skal forklare seg i fremtiden.

Johanna Skrettingland (t.v.) og Othelia Gudmestad Aniksdal gikk i klassen til Sunniva på barneskolen.