Norge

Skogbrann i Skien kan ta flere dager å slukke

Skogbrannen nær Skien i Telemark er sent søndag kveld under kontroll. Det kan imidlertid ta lang tid å få slukket brannen.

Brannhelikopter er satt inn i arbeidet med å slukke skogbrannen som brøt ut ved Nisterudbrua i Skien søndag. Foto: Foto: Jonas Fossing, Varden, NTB scanpix

 • NTB

Det er skog og terreng på Vindmyråsen i nærheten av Nisterudbrua som er i brann, og rundt kl. 19 søndag kveld var om lag 30 mål skog og kratt i brann, ifølge Varden.

Ved 22.30-tiden opplyste Bane Nor at brannen var under kontroll, men at både brannvesen og mannskap fra Bane Nor ville være på stedet gjennom natten.

Brannstedet er like ved Bratsbergbanen, som går mellom Porsgrunn og Notodden, og togtrafikken ble stanset. På grunn av flere tilfeller av solslyng mellom Skien og Nordagutu kommer banen imidlertid til å være stengt en stund. Bane Nor kommer med ny prognose mandag kveld.

Røyken fra brannen var synlig på lang avstand. Sivilforsvaret er kalt ut for å bidra, og også politiet og Røde Kors hadde mannskaper på stedet.

– Det er vanskelig å få kontroll på en skogbrann med dette været, sier oppdragsleder Tommy Eriksen fra Sørøst politidistrikt til NRK. Han sier slukningsarbeidet kan vare i flere dager.

Brannmannskapene har søndag kveld ikke kontroll på en skogbrann ved Nisterudbrua i Skien. Foto: Jonas Fossing, Varden, NTB scanpix

Vurderte evakuering

Det ble meldt om vanskelige slukkeforhold, ettersom det er bratt og ulendt terreng i området. To brannhelikopter ble satt i slukkingsarbeidet.

Det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til bebyggelse, men politiet har vurdert om fire boliger ved Nisterud stasjon måtte evakueres som følge av røyken fra skogbrannen. Politiet har informert beboerne om at veien vil være sperret sørover inntil videre, og at det kan bli røykfylt i området.

Fylkesvei 44 ble stengt på grunn av røyken, men åpnet igjen søndag kveld.

Politi- og brannvesen fikk melding om brannen litt før klokken fire søndag ettermiddag. Årsaken er foreløpig uklar.

Les mer om

 1. Brann
 2. Skien

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Mesteparten av brannen er nå slukket

 2. NORGE
  Publisert:

  Skog- og gressbranner flere steder i landet

 3. NORGE
  Publisert:

  Flere store skogbranner i Sør-Norge

 4. NORGE
  Publisert:

  Stor skogbrann i Aust-Agder blusset opp

 5. NORGE
  Publisert:

  Det brenner i bakken etter storbrann - se bildene

 6. NORGE
  Publisert:

  Helikopter og Sivilforsvaret kalt ut til skogbrann i Kragerø