- Jeg har aldri hatt rasistiske tanker eller holdninger

Den ene av ambulansesjåførene som forlot Ali Farah i Sofienbergparken i fjor, forteller for første gang sin historie offentlig.

Her drar ambulansen fra Ali Farah (ikke på bildet)i august i fjor.

Les hele innlegget til ambulansesjåføren: "På vei til bilen trekker mannen ned buksene og urinerer på bena til min kollega. Min kollega blir overrasket, trekker seg vekk fra mannen og kaller ham for en gris. (. . .) Der og da oppfatter vi mannen som et ordensproblem, og mener det beste er at politiet bringer ham til legevakten"Dette skriver Erik Schjenken i

Les også

Hva som skjedde i Sofienbergparken

. Schjenken var en av de to ambulansesjåførene som forlot en skadet Ali Farah i Sofienbergparken i fjor. For to uker siden konkluderte Likestillings— og diskrimineringsombudet med at Farah ble diskriminert da han ikke ble tatt med i ambulansen. Ali Farah og hans samboer Mari Kohinoor Nordberg har anmeldt de to ambulansesjåførene for grov uforstand i tjenesten.

Ber om å stanse jakten.

I innlegget avviser Schjenken at rasisme lå bak, og ber paret om å stanse "jakten" på ham og hans kollega. - Stå på i kampen for å bekjempe rasisme og diskriminering i samfunnet, men slutt å bruke den offentlige helsetjeneste og ambulansepersonell som eksempel, skriver han.I februar refset Statens helsetilsyn ambulansesjåførene for å ha kalt Farah en gris og for å ha forlatt ham hjelpeløs. De fant det derimot ikke dokumentert at dette var rasistisk motivert. Tilsynet konkluderte dermed med at Schjenken og hans kollega ikke hadde brutt straffeparagrafens bestemmelse om rasisme. De to ble ikke fratatt autorisasjonen. Les hele innlegget til ambulansesjåføren: