Se de omstridte Google-bildene

Googles nye karttjeneste kan avsløre både utroskap og tyverier.

Det er bare to uker siden Googles gatesyn-funksjon i karttjenesten Google Maps ble lansert, men allered hagler kritikken. Les også pinlige bilder i Google.

SE BILDENE HER!

For å gi brukerne av karttjenesten gatesyn, har Google kjørt rundt med biler utstyrt med spesialkamera i noen utvalgte byer i USA. Se eksempler fra San Francisco her.

Problemet er at bildene som knipses legges ut på Internett uansett om de identifiserer tilfeldige forbipasserende eller avbilder en mann mens han tisser i buskene.

Inn i stua

Amerikanske Mary Kalin-Casey fikk seg litt av et sjokk da hun sjekket Google Maps nye funksjon hvor hun kunne følge gater i kartet ved å klikke seg fra bilde til bilde. Hun zoomet inn på huset sitt og fikk et så detaljert bilde at hun faktisk kunne se katten sin som satt inne i stua.

Se bildet her!

— Jeg er en tilhenger av kart, men denne tjenesten gjør meg rett og slett skjelven. Jeg føler at jeg bør dra for alle gardinene heretter. Jeg kommer til å sjekke om det er mulig å få Google til å fjerne bilder av folks hjem. I mellomtiden er jeg glad for å kunne vise leserne bildet for å illustrere de skumle bruddene på personvern, sier hun til BoingBoing.net.

LES OGSÅ: Google - nettets versting

Hun er ikke den eneste som reagerer på personvern-politikken til Google. På mange bilder er helt tilfeldig forbipasserende foreviget i forskjellige rare og pinlige situasjoner. Og på mange biler som står parkert utenfor hus og leiligheter er det fullt mulig å se registreringsskiltet. Det betyr at man teoretisk kan finne ut akkurat hvem som bor i huset som er avbilet eller hvem som er på besøk og som kanskje ikke skulle vært der.

Se de detaljerte bildene her!

Trykk på "full screen" for stort bilde.

Flere bilder

Se flere bilder på Topstreetviews.com

Se LaudonTechs samling av spesielle Street View-bilder

Se en liste over flere rariteter hos BoingBoing.net

Se og stem på bildene som Wired har plukket ut.

Bildene tas av spesialbiler som kjører rundt i gatene og knipser tusenvis av bilder i alle retninger. Se bilde av spesialkameraet som brukes (CNET.com). Google har heldigvis gjort det mulig å rapportere om upassende bilder på gatesyn-funksjonen og har ifølge Stuff.co.nz allerede begynt å fjerne uønskede bilder. Blant annet er bildet av mannen som tisser nå borte.

Har du oppdaget andre morsomheter på Google Street View, send oss gjerne et tips og en link til bildet.

LES OGSÅ: GPS kan gjøre småveier farlige

Bildet av denne karen som tar seg en liten tissepause er fjernet fra Google Street View.