Eksempler på flerkoneri åpent ute på Internett

På Internettsiden Koranen.no ligger det innlegg fra flere fortvilte unge kvinner som lever i flerkoneri.

— Jeg har en venninne som har havnet i en veldig vanskelig situasjon. Hun giftet seg for et par uker siden. Hun visste fra før at mannen hun skulle gifte seg med, hadde kone og to barn fra før. Men på grunn av at hun var blitt veldig glad i ham og i tillegg til ikke å ville knuse familiens hjerte, giftet hun seg med ham frivillig. Hun ønsker å leve med ham i fremtiden, men hun vil forsikre seg om at den fremtiden vil være halal ("tillatt". Red. anm.) i Allahs øyne. Hun er villig til å skille seg fra ham om dette ekteskapet er ulovlig ifølge Koranen. Den første kona hans og barna vet ingenting og han ønsker å holde det skjult for henne så lenge han klarer det. Er dette ulovlig? spør Rabia i et innlegg.

Tvangsgifte

— Jeg er en jente. For fire år siden ble en gutt forelsket i meg. Vi var begge forlovet på hver vår side, men jeg ville ikke ha min forlovede, og familien min sa det var ok. For et år siden giftet vi oss, gutten og jeg. For jeg ville ikke ha noe ulovlig (haram) forhold. Foreldrene våre visste ikke om det, og de vet det fortsatt ikke. Så ble han tvunget av foreldrene sine til å gifte seg, og jeg ga ham lov til det. Jeg sa at han måtte behandle den andre jenta pent, og gi henne mat og klær. Men kjærlighet fikk han ikke gi henne. Nå har han løyet for meg. Han sier at han måtte ha sex med henne, for ellers var ikke ekteskapet lovlig (halal). De har fått en baby også. Jeg bor fortsatt hjemme, og verken foreldrene mine eller andre vet om det. Jeg føler meg skyldig for denne jenta og babyen. Jeg føler meg skyldig for familien min også. Men så puster jeg dypt og rolig og jeg tenker at jeg er ikke skyldig for Gud. For jeg har aldri hatt et ulovlig forhold til noen. Og jeg er trofast mot min ektemann, skriver Rahira.

Imam bigamist

I TV-programmet Rikets tilstand på TV2 høsten 2000 fortalte den gambiske imamen Fakebba Jagana, foran et skjult kamera til somaliske Kadra, at han hadde to koner, en i Norge og en i Gambia.