Norge

Gjerdalen: - Bittert

Tord Asle Gjerdalen gikk en god klem av Petter Northug, som takk for hjelpen, etter at sistnevnte tok VM-gull på femmila i dag. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX

<strong>LIBEREC (Aftenposten.no):</strong> Han var med helt i teten i 48 kilometer. Men på slutten ble det for tungt for Tord Asle Gjerdalen.

  • Kurt Haugli

— Dette var både tungt og bittert. Men i de siste bakkene var jeg helt stiv og hadde ikke en mulighet, sa han etter å ha vært en viktig del av det norske tomannslaget på den tøffe femmila.

Det ble en 20.plass til slutt. Det kunne så gjerne ha blitt et bedre resultat. Ved passering 42 kilometer var han på 2. plass.

Hele veien var medisinerstudenten fra Hønefoss med på notene og var flere ganger oppe og dro hele feltet.

Brakk staven

I en bakke helt mot slutten tråkket russeren Maxim Vylegzhanin på en av stavene til Gjerdalen. Den brakk og den første staven som han fikk var for kort.

— Stavbrekket hadde nok litt å si for at det gikk som det gikk.

Gjerdalen kunne i perioder nesten virke som en hjelperytter for gullgrossisten fra Mosvik.

- Føler du at du har en bitteliten del av æren for gullet?

— Ikke noe mer enn at vi jobber, trener og bor sammen. Vi hadde felles interesser under løpet, og jeg tror nok han hadde tatt gullet selv uten hjelp fra oss, sa Gjerdalen etter løpet.

Annonse:

flashObject.write("http://fil.nrk.no/nett-tv/data/flash/spiller.swf?type=sport&xml=http://fil.nrk.no/nett-tv/data/xml/sport_loop.xml&bane=http://fil.nrk.no/nett-tv/data/stillbilder/&link=http://www1.nrk.no/nett-tv/sport/referanse/aftenposten&target=_blank", { width:"176px", height:"137px", version:"8.0.0", params: {wmode:"opaque", salign:"tl", allowscriptaccess:"always", bgcolor:"#fff", quality:"best"}, flashvars: {}, alt:"<p><a href='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' target='_blank'>Last ned Adobe Flash Player</a></p>", id:"NRK-banner"});

Les også

  1. Northug med nytt VM-gull!

  2. VM-kongen har funnet formelen

  3. Slik fant han superformen