Norge

Folksomme visninger

 • Forf>ingar Haug Steinholt (foto)
 • <forf>thomas Olsen<

Nesten som i &quot;gamle dager&quot;: Potensielle kjøpere skaper trengsel i visningsleilighetene. Foto: INGAR HAUG STEINHOLT

 • Vi tror prisnedgangen stopper nå i januar, sier sjeføkonom Kjell Senneset i Prognosesenteret.

**Les også:

Les også

Meglere frykter boligkrakk

**


Finansuroen la ingen demper på Oslos boligmarked i helgen. På enkelte visninger sto folk som sild i tønne. Og på Bislett var det så hett at noen stakk av med listene over interesserte kjøpere.

Det var uvanlig mange brede meglerglis i Oslo i går, da Aften var innom seks ulike visninger.

Jurist Axel F. Meyer i meglerfirmaet Advokat Torbjørn Ek AS ble tatt på sengen av det store oppmøtet i en fin, men ikke spektakulær toroms på Bislett.

Les også: Reklamerer for bolig — 3 millioner under takst.

- Revet bort

— Jeg må tilbake ett år for å si at jeg har opplevd lignende. Alle 35 prospektene forsvant, forteller Meyer. Han opplevde i tillegg at noen tok med seg flere av arkene der interesserte hadde ført seg opp.

- Det har jeg aldri vært bort før. Kanskje noen i kampens hete trodde de kunne slå ut konkurrentene ved å stjele listene, sier Meyer. Han håper de som skrev seg opp, tar kontakt.

Siste ukes finansuro og børsnedgang har langt fra paralysert boligmarkedet, som har hatt en prisnedgang siden sist høst. Markedsanalytikerne i Prognosesenteret tror omslaget kommer nå.

Hvor mye er boligen din verdt? Finn det ut med vår boligkalkulator!

Hopp i januar

— Vi tror prisnedgangen stopper i januar. Kanskje blir det nullvekst, sier sjeføkonom Kjell Senneset, som peker på at januar normalt er en måned der prisene gjør et hopp.

Kun salget av boliger i timillionersklassen vil påvirkes av børsnedgangen, tror han.

— Børsuroen vil ikke spille noen rolle. Vanlige familier, som ikke eier aksjer, er mest opptatt av sin privatøkonomi, sier Senneset. At renteoppgangen stopper, påvirker mer, mener han. Prognosesenteret spår en prisvekst på fem prosent i år.

Aftens visningsrunde

Aften var på seks visninger i går:

Toroms på Bislett/Homansbyen. Prisantydning 2,4 mill. kroner: Her var det kø inn i den knapt 60 kvm store leiligheten i 5. etasje. Mange ble lenge på visning. 35 prospekter forsvant.

To nyrehabiliterte leiligheter på Fredensborg, prisantydning på 1,45 og 1,99 millioner kroner: Stor trafikk, 10-15 personer hadde allerede vært innom de første 20 minuttene.

Femroms Majorstuen - leilighet på 150 kvm, prisantydning 5,39 millioner kroner. Én familie på besøk da vi kom, like før visningen er over. Etter fem minutter dukker enda en mulig kjøper opp. Før det hadde 10 interesserte vært innom. Men ikke alle salgsobjekter var like omsvermet:

Treroms på Majorstuen med 2,4 millioner i fellesgjeld og prisantydning på 490 000 kroner. Ingen kom i løpet av de ti første minuttene av visningen.

Ny treroms på Grønland med prisantydning 2,5 millioner: I "De Nye Grønlandskvartalene" snubler man i visningsskilt. Bare i denne oppgangen er det to visninger samtidig. Flott utsikt. Vi er de eneste på visning.

Er det positivt eller negativt om boligprisene skulle øke igjen?

Si din mening i kommentarfeltet til høyre .

Du kan også sende en SMS: Skriv AFTEN, mellomrom, din mening og send til 1985. (Pris pr. melding kr. 1).

Eller send en e-post til aftenforum@aftenposten.no

 1. Les også

  Meglere frykter boligkrakk

 2. Les også

  Krisesalg eller PR-stunt?

 3. Les også

  - Åpenbart mange useriøse på markedet

&lt;b&gt;TRE PÅ VISNING:&lt;/b&gt; Ellen Kristiansen: I ferd med å bli kjøpt ut av en leilighet. Vil legge inn bud på en liten nyrehabilitert toroms på Fagerborg. - Her vil jeg bo. Jeg liker beliggenheten. For meg er rentenivået viktigst, jeg satser på at den går ned. Foto: INGAR HAUG STEINHOLT

&lt;b&gt;TRE PÅ VISNING:&lt;/b&gt; Paul Spencer: Solgte bolig i Bergen tidlig i fjor. På visninger i snart et halvt år. - Nå er folk mer avventende og tvilende. Vi stoler ikke på markedet. Mange selgere er litt for optimistiske, og meglerne presser på for høyere priser. Vi er heldige som har solgt først. Foto: INGAR HAUG STEINHOLT

&lt;b&gt;TRE PÅ VISNING:&lt;/b&gt; Shao Zhibing: Ferdigutdannet siviløkonom. Har gått på visninger i to måneder. - Jeg må ikke kjøpe, men håper å finne en leilighet som passer for meg. Jeg tror det flater ut. Jeg har sett mange leiligheter, og stoler ikke på takstmennene. Prisene varierer latterlig mye. Foto: INGAR HAUG STEINHOLT

Relevante artikler

 1. BOLIG

  Minileilighet solgt for 125.000 pr. kvm. Har ikke do eller bad.

 2. BOLIG

  Leiligheten på Lund gikk en halv million over takst

 3. OSLOBY

  Grünerløkka: Ingen kom på visning

 4. ØKONOMI

  Oslos minileiligheter går for opp mot 160.000 kroner kvadratmeteren

 5. BOLIG

  Jeanette trodde det var lurt å kjøpe egen leilighet. Regnestykket viser at hun burde ha leid.

 6. BOLIG

  Her kostet små leiligheter minst og mest: – Det er spinnvill kvadratmeterpris. Helt ekstremt.