Norge

Fikk islamfiendtlig brosjyre i posten

 • Gerhard Flaaten

- Når muslimene ved neste århundreskifte blir i flertall så blir det flertall av muslimer på Stortinget, sier Arne Tumyr, som står bak denne brosjyren.

 • Jeg ble sjokkert, spesielt over timingen, sier mottaker. - Det har jeg ingen forståelse for, svarer mannen bak.

Da Ingvild Jeffcott skulle hente posten i dag, fant hun en brosjyre fra den islamfiendtlige organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) .

— Jeg reagerte veldig, det er provoserende, sier Ingvild Jeffcott til Bergens Tidende.

Sendt til flere

Hun forteller at flere av naboene har også fått brosjyren.

- Jeg snakket med to stykker som hadde mottatt den og kikket raskt i postkassene til de andre som bor her. Det var flere som hadde fått den, sier hun.

De hun har snakket med skal også ha vært enige i at innholdet i brosjyren virker lite gjennomtenkt, og fremmer ekstreme tolkninger av islam.

- De som har sendt ut dette promoterer ikke toleranse i det hele tatt, men fremmedfrykt og hat, mener hun.

Jeffcott reagerer spesielt for tidspunktet for utsendelsen.

— Hvordan kan de komme med noe sånt nå, spør hun.

- Ingen forståelse

SIANs leder, Arne Tumyr , bekrefter at det er de som har skrevet og distribuert brosjyren. Han kaller brosjyren en liten aperitiff på det de som organisasjon står for.

— Den har blitt distribuert på forskjellige måter, noen gjennom posten og noen av våre medlemmer, forteller han.

Vi deler noen av de synspunktene Breivik har
Arne Tumyr

Tumyr sier at de har sendt ut mellom åtte og ti tusen av disse brosjyrene, som ifølge ham skrives av et team i organisasjonen som gjør et nitidig arbeid for å forsikre seg om at informasjonen de sender ut er riktig.

— Brosjyren oppdateres med jevne mellomrom og sendes ut til våre medlemmer, som igjen distribuerer dem. Dette er noe som ruller og går, sier han.

- Har du forsåelse for at folk reagerer på å motta denne brosjyren uten å ha bedt om den?

- Jeg ser ikke at dette er forskjellig fra politiske partier og andre organisasjoner som gjør sitt budskap kjent på samme måte.

- Har du forståelse for at noen reagerer på tidspunktet for utdelingen av denne type informasjon?

- Det har jeg ingen forståelse for. Dette er opplysningsarbeid vi driver hele tiden, og islam er det samme nå som før. Nå er vi tilbake til hverdagen. Vi har følt med de pårørende og vi er rystet over det som har skjedd. Denne Breivik har skadet vår sak mer enn noen andre.

- Men dere sympatiserer med noen av synspunktene Anders Behring Breivik kommer med i sitt såkalte manifest?

— Ja, vi deler noen av de synspunktene Breivik har, nemlig motstanden mot islam, motstanden mot islamisering og påpekningen av at islam ikke først og fremst er en religion, men et totalitært politisk system. Uten at vi vil binde oss opp til hans formuleringer, er vi et stykke på vei enige i den forstand at vi vil stoppe islamiseringen av Norge.

Utlover dusør

Tumyr understreker samtidig at organisasjonen hans ikke vil assosieres med noe av det Breivik står for. På nettsidene til organisasjonen skriver han at «Islam er bakteppet for (...) dette ufattelige og grufulle massedrapet» og at «det politisk korrekte Norge må ta sin del av skylden for den rystende terror-tragedien». Han sier at de som misliker å motta budskapet deres i postkassen kan kaste det i bosset.

— Men jeg vil sterkt anbefale dem å studere det, og eventuelt ytre seg i lokalavisen hvis de synes noe er galt skrevet. Det må være legitimt å søke å utbre et budskap som vi på idealistisk grunnlag er opptatt av, og som vi ønsker at folk skal bli kjent med, sier han, og utlover en dusør på 100 kroner til dem som klarer å finne faktiske feil i brosjyren.

UTDRAG: En av sidene i brosjyren.

Relevante artikler

 1. KOMMENTAR
  Publisert:

  Noen ganger har debatt ingen hensikt

 2. NORGE
  Publisert:

  Sian-aktivisten Dan Eivind Lid er funnet død. Politiet etterforsker drap.

 3. NORGE
  Publisert:

  – Jeg savner også tiden da Sian sto på en bruskasse og ingen brydde seg

 4. NORGE
  Publisert:

  Politiet la personer i bakken da Koranen ble brent

 5. NORGE
  Publisert:

  Antimuslimer møtt med tomater og tomflasker på Mortensrud

 6. DEBATT
  Publisert:

  Sian er ute etter å provosere. Boikott dem!