Norge

Denne uken blir det sol og mange minusgrader

Varsler vinter i nesten hele landet.

Snøen ligger forsatt i Oslo-marka, så selv om vi går flere dager med opphold i vente, er mulighetene gode for en skitur i solskinn. Stein Bjørge

 • Øystein Aldridge

Etter enda en grå helg, kan Østlandet nå se frem til lengre perioder med minusgrader og sol. Værmessig blir mandag en forlengelse av helgen, men så løsner det endelig.

– Vi får en gradvis endring fra og med tirsdag. Det blir flere dager med ganske bra vær. Helt frem til midten av måneden ser det ut til å bli kaldere og mer vinterlige forhold, sier statsmeteorolog Øyvind Johsen.

Må vente på mer snø

Det er sikkert gode nyheter for mange, men kanskje ikke for folk som har lett for å fryse.

– Førstkommende uke ser veldig bra ut, men temperaturene kan komme ned mot 13-14 minus om natten neste helg, forteller Johnsen.

De som ønsker mer snø, må smøre seg med tålmodiget.

– Det blir ikke mer snø på Østlandet med det første. Vi må nok i hvert fall vente til midten av januar, sier Johnsen.

Blir snart bedre på Sør— og Vestlandet

Sørlandet får mye av det samme været som Østlandet. Der blir det nedbør mandag og kanskje også onsdag.

– Det blir regn noen steder og sludd andre steder. På Sørlandet vil det fortsatt være mildt i noen dager, men fra torsdag blir det lengre perioder med pent vær også der, sier statsmeteorologen.

På Vestlandet fortsetter mildværet, med mellom 6 og 8 grader i Bergen. Også der blir det regn mandag og deler av onsdagen.

– Deretter går temperaturene ned og det blir penere vær, men Vestlandet får ikke mer enn 4-5 minusgrader på det kaldeste. Det fine været kommer til å vare fra onsdag kveld og frem til midten av januar.

Kaldt og vått i Trøndelag

Også Møre og Romsdal og Trøndelag kan glede seg over samme utvikling. Riktignok med et lite men .

– Fra slutten av neste helg blir det sannsynligvis noe nedbør i Trøndelagsområdet, sier Johnsen, som forventer 8-10 minusgrader på det kaldeste i Trondheim.

I Nordland blir det en del nedbør fra mandag til onsdag. Deretter blir det opphold og relativt pent vær, i hvert fall i et par dager.

– Fra lørdag får Nordland mer nedbør. Ved kysten blir det regn eller sludd. Det er relativt mildt der, men temperaturene er på vei nedover. I perioder med opphold kan det bli 4-5 minusgrader, sier Johnsen.

Minus 20 i Finnmark

I Troms blir været det samme som i Nordland til uken. Finnmark kan vente seg flere dager med lite nedbør.

– Fra neste helg blir det snø igjen, men langs kysten kan nedbøren komme som regn eller sludd. For øyeblikket er det relativt mildt i Finnmark, og temperaturen skal stige ytterligere før den går ned utover uken. I indre strøk kan det bli minus 20. Langs kysten blir det neppe mer enn 3-4 minus, sier Johnsen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Sør- og Østlandet får en deilig smak av vår

 2. NORGE

  Her blir det godt rakettvær på nyttårsaften

 3. NORGE

  Nyttårsværet: Kan bli vanskelig å se fyrverkeri på Østlandet

 4. NORGE

  Østlandet blir helgens værvinner: - Bare å nyte det

 5. NORGE

  Østlandet og Nordland får trolig best vær i palmehelgen

 6. NORGE

  Snøen kommer, men kun i indre strøk