Mann og kvinne døde etter båthavari ved Hvaler

De to som ble hentet opp av vannet utenfor Strömstad, er døde, opplyser politiet. Det dreier seg om en norsk mann bosatt i Sverige og en kvinne.

Redningstjenesten har hentet opp to personer fra sjøen ved svenskegrensen utenfor Hvaler. De er kritisk skadet og fraktet til sykehus. Flere redningsskøyter og et redningshelikopter deltar i aksjonen, både fra norsk og svensk side
  • NTB

Letemannskaper hentet tidligere onsdag opp to personer fra vannet etter en båtulykke mellom Hvaler og Strømstad.

– Det er kritisk for begge, og de er fraktet til sykehus, sa Lina Toresson i det svenske Sjöfartsverket til nyhetsbyrået TT onsdag formiddag.

Onsdag kveld ble det klart at begge hadde mistet livet.

Det dreier seg om en norsk mann og en svensk kvinne. De pårørende er varslet. De døde var et samboerpar i voksen alder, opplyser Thomas Fuxborg i svensk politi til NTB. De var begge bosatt i Sverige.

Politiet har startet etterforskning om uaktsomhet til sjøs samt uaktsomt drap. Fuxborg opplyser til NTB at dette er en rutinemessing etterforskning. De har foreløpig ingen indikasjoner på at noe kriminelt har skjedd.

– Men noe har hendt der ute i havet. En kan tenke seg at noen har seilt båten uaktsomt. Det kan også hende at en tredjepart har vært involvert, sier han.

Politiet har foreløpig ingen informasjon om at flere har vært involvert i hendelsen.

Oversikt over båttrafikken i området på grensen mellom Norge og Sverige der to personer ble hentet opp av vannet onsdag formiddag. De blå symbolene er redningsskøyter som deltar i søket.

Vet ikke ulykkestidspunktet

Meldingen om en livløs person i sjøen kom klokka 9.25 onsdag formiddag, ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge. De to personene samt vrakgods ble funnet på formiddagen i en leteaksjon. Den ble avsluttet klokka 13.35 onsdag.

Fuxborg sier at de ikke vet når ulykken inntraff, eller hvor lenge de var i vannet. Personene ble erklært døde av lege utpå dagen, sier han. De ble betegnet som «livløse» da de ble hentet opp av vannet.

Fuxborg sier at politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som har sett båten. De vil også komme i kontakt hvis noen finner vrakrester.

Ble sett av vitner

Vitner skal ha sett at det bare var to mennesker om bord i båten. Politiet vet foreløpig ikke om noen som har vært vitne til ulykken. De mistenker at båten havarerte nordøst for Kosterøyene.

Et redningshelikopter og flere redningsskøyter, både fra norsk og svensk side, deltok i leteaksjonen. Ifølge redningsleder Vincent Roos ved Hovedredningssentralen Sør-Norge foregikk søket i svensk regi, med bistand fra norsk side.