Får ikke en krone

Sølve Merkesdal trodde han var blitt lottomillionær. Nå er det bestemt at han ikke får en krone.

Sølve Merkesdal trodde at han var lottomillionær i et døgn.

Aftenposten.no har tidligere skrevet om Sølve Merkesdal som i et døgn trodde han var lottomillionær, inntil Norsk Tipping oppdaget at det hadde skjedd en teknisk feil.

Han klagde til Lotteritilsynet og krevde økonomisk oppreising. Men kravet ble blankt avvist: Merkesdal har ikke vunnet, og kommer ikke til å få en krone.

Forklarer med teknisk feil

I sitt brev til Merkesdal forklarer Lotteritilsynet feilen som en teknisk feil.

I brevet står det følgende:

"Når Norsk Tipping skulle legge ut disse resultatene på nett, var oppsettet i Norsk Tippings datasystem feil, og dette medførte at det på et sted på nettsidene feilaktig så ut som om vinnerne av Bursdagsjoker hadde vunnet premiebeløpet som gjelder førstepremien i det ordinære Jokerspillet."

Lotteritilsynet understreker at de vil "pålegge Norsk Tipping å endre sine informasjonsrutiner for å sikre at slike hendelser kan unngås i fremtiden."

Var lottomillionær i et døgn

Sølve Merkesdal synes ikke dette er godt nok.

— Hva synes du om at det ikke ble noe penger på deg?

— Jeg har ikke ord. Lotteritilsynet har ikke tatt hensyn til at jeg har opplevd å være lottomillionær i et helt døgn og så bli fratatt det igjen, sier Merkesdal.

- Å være lottomillioner i et døgn var ubeskrivelig, sier han.

— Vi har hatt det tøft det siste året. Vi har hatt syke unger, faren min gikk bort, og i tillegg har vi tapt nesten en halv million på et firma som jeg og kona var medeiere i.

— I tillegg er jeg er uføretrygdet og kona mi høygravid. Når du er i en slik situasjon og opplever så mye motgang, og så blir lottomillionær, ser du lyset. Og så får du vite at du ikke har vunnet på grunn av tekniske feil. Det er helt grusomt, sier Sølve Merkesdal.

Bagatellisert av Norsk Tipping

Norsk Tipping har uttalt til media at de legger seg flate for feilen. Merkesdal synes ikke dette er tilfelle.

— De tok ikke kontakt med meg på seks dager etter at feilen ble oppdaget. Da ringte de meg og beklaget, og samme dag fikk jeg blomster på døren. Siden det har jeg ikke hørt noe fra dem. Jeg føler meg helt overkjørt, sier han.

Merkesdal tror det kommer til å bli en tøff tid fremover.

- Jeg tror den psykiske påkjenningen blir tøff. Jeg har problemer med å sove. Alt har falt i grus igjen, sier han.

— Lottomillionærer får tilbud om psykisk behandling når de har vunnet. Men å først vinne, og så få beskjed om at det var en feil, er jo mye verre, mener Merkesdal.

- Hadde det vært ok med en annen type erstatning enn utbetaling av alle pengene?

— Jeg ville satt pris på det meste annet enn en blomsterbukett. Jeg mener at jeg burde fått en form for økonomisk oppreisning. Da hadde vi ikke følt oss så overkjørt, sier Sølve Merkesdal.

Forbruker.no har prøvd å få tak i Lotteritilsynet for en kommentar, men uten hell.