Norge

Mann tiltalt etter epost til dommer i hijab-saken

En 66 år gammel mann fra Lyngdal er tiltalt for å ha prøvd å påvirke dommeren i den såkalte hijab-saken, skriver Fædrelandsvennen.

I begynnelsen av september, dagen før frisør Merete Hodne møtte i Jæren tingrett tiltalt for å ha nektet Malika Bayan (t.h.) tjenester fordi hun bar hijab, skrev mannen en truende epost til dommeren i saken.
  • NTB

I begynnelsen av september, dagen før frisør Merete Hodne møtte i Jæren tingrett tiltalt for å ha nektet Malika Bayan tjenester fordi hun hadde hijab, skrev mannen blant annet dette i en e-post til tingrettsdommeren som skulle dømme i saken:

«Muslimene skal snart kastes ut av Norge. Pass på at du ikke blir kastet ut sammen med dem.»

Les også

Hijab-dømt frisør saksøkes for uttalelser på Facebook

Nå må 66-åringen møte i Stavanger tingrett, tiltalt etter straffelovens paragraf 157, for å ha prøvd å påvirke retten på en rettsstridig måte.

Statsadvokaten i Rogaland, Folke Åmlid, mener innholdet var egnet til å påvirke tingrettsdommeren som skulle behandle diskrimineringssaken.

– Loven har en strafferamme på seks år, men denne saken vil ligge i nedre sjikt av bestemmelsen, sier han til Fædrelandsvennen.

– Min klient har erkjent at det var han som sendte e-posten. Men han innrømmer ikke straffskyld, sier lyngdølens advokat Kjersti Jæger.

Les også

  1. Merete Hodne dømt i lagmannsretten

Les mer om

  1. Lyngdal
  2. Hijab
  3. Jæren tingrett
  4. Merete Hodne