Sp-politiker krever at den som trakasserte Navarsete, står frem

Stortingspolitiker Kjersti Toppe (Sp) krever at personen som sendte den grove meldingen til Liv Signe Navarsete, står frem.

Liv Signe Navarsete fikk for to år siden en grov melding fra partikollegaer på hyttetur. Nå håper hun den ansvarlige står frem og beklager.

Toppe understreker overfor NRK at også de andre som var på hytteturen da meldingen ble sendt, har et ansvar.

«Vi har lyst på fitta di», het det i meldingen som en lørdagsnatt i februar 2016 tikket inn på Navarsetes Messenger-konto.

– Dette er en ganske fryktelig sak for Liv Signe og partiet. Det er uakseptabelt at slikt skjer på toppen av norsk politikk, sier Toppe.

Meldingen var sendt fra Messenger-kontoen til tidligere statssekretær Morten Søberg. Han var på hyttetur i Åre i Sverige med flere profilerte partikolleger, blant dem Sp-nestleder Ola Borten Moe, Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes og Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram.

– Det verste med denne saken er at ingen tar ansvar og at han som eier telefonen meldingen ble sendt fra, sitter med svarteper. Det er ille. Man bør være såpass real at man står frem og beklager når man har gjort noe sånt, sier Navarsete til NRK.

Hun forventer at generalsekretæren i partiet, Knut M. Olsen, gjør det han kan for å finne ut hvem som står bak. Hun sier at hun setter pris på støtten fra Toppe og andre partikollegaer.

– Jeg jobber med saken og har kontakt med alle de involverte og har tett kontakt med Liv Signe. Jeg vil ikke si noe om hvordan vi jobber. Skal vi løse denne saken, er fortrolighet viktig, sier Olsen til VG.