Norge

Stigende oljepris førte Oslo Børs opp

Hovedindeksen på Oslo Børs endte onsdag på 854,87 poeng, opp med 1,62 prosent. Oppgangen ble drevet fram av en stigende oljepris og en god dag for oljeaksjene.

Oslo Børs hentet seg inn onsdag etter et fall tirsdag. Hovedindeksen endte onsdag på 854,87 poeng, opp med 1,62 prosent. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Dermed hentet børsen seg inn etter tirsdagens fall selv om oppgangen i oljeprisen ikke er nok til å hente inn tirsdagens fall.

Den mest omsatte aksjen var som vanlig Equinor, som også steg med 2,1 prosent. Foruten børslokomotivets oppgang noterte de øvrige tungvekterne seg også for gode tall.

Aker BP gikk opp hele 4,9 prosent og tok dermed inn mye av gårsdagens fall. Telenor økte 2 prosent, Norsk Hydro med 1,9 prosent og både Marine Harvest og Yara med 1,7 prosent.

Blant de øvrige aksjene på hovedindeksen noterte Nordic Nanovector seg for en oppgang på 7,9 prosent, fulgt av Borr Drilling med 6 prosent og Frontline med en oppgang på 5,4 prosent.

I den andre enden gikk Tomra tilbake med 3,7 prosent, BW Offshore med 2,2 prosent og Wallenius Wilhelmsen ned 1,6 prosent blant aksjene med noenlunde omsetning.

I USA åpnet Wall Street onsdag norsk tid med å stige, etter et kraftig fall tirsdag, som var med på å prege fallet også i Europa og i Oslo. Onsdag gikk også de toneangivende europeiske aksjeindeksene oppover igjen. DAX 30 i Frankfurt med 1,4 prosent, FTSE 100 i London med 1,2 prosent og CAC 40 i Paris med 0,8 prosent.

Et fat nordsjøolje ble onsdag ettermiddag omsatt for 63,17 dollar fatet, opp med over 1 prosent, mens et fat amerikansk lettolje ble solgt for 54,40 dollar, opp 1,9 prosent i løpet av handledagen.

Les også

  1. Kraftig fall på Wall Street

  2. Kraftig fall på Oslo Børs

Les mer om

  1. Oslo Børs
  2. Nordsjøolje