Norge

Politiet mener Janne Jemtland ble skutt i hodet

Politiets teori er at Janne Jemtland ble skutt i hodet og deretter senket i Glomma. De mener de har funnet drapsvåpenet.

Politiadvokat André van der Eynden. Fredrik Hagen, NTB scanpix

 • Ingeborg Moe
  Journalist

Politiet sier at den endelige obduksjonsrapporten ikke er klar, men politiadvokat André van der Eynden sa på pressekonferanse onsdag formiddag at de mener Janne Jemtland ble skutt i hodet og deretter senket i Glomma.

– Vår teori er at paret kom til felles bopel den aktuelle kvelden. Kort tid senere ble Janne Jemtland skutt i hodet. Hun blir påført en dødelig skuddskade i hodet, sa van der Eynden.

Politiet mener at Jemtlands ektemann, som er siktet for drapet, deretter fjernet bevis. Mannen nekter straffskyld.

Politiets teori er at blodspor som ble funnet i snøen mer sentralt i Brumunddal, skriver seg fra parets eiendom, og at siktede fjernet blodspor fra eiendommen ved å kjøre vekk snø.

Tidligere denne uken meldte VG at Jemtland fortsatt var i live etter skuddet og druknet da hun ble senket i elven. Politiet vil ikke kommentere dette og venter fortsatt på endelig obduksjonsrapport.

Den savnede Janne Jemtland ble funnet i Glomma. Politiet mener at den siktede ektemannen senket henne i elven etter å ha skutt henne i hodet. Mannen nekter straffskyld. Fredrik Hagen, NTB scanpix

Janne Jemtland forsvant 29. desember etter en fest. 12. januar ble hennes ektemann pågrepet. Senere ble kvinnen funnet på bunnen av Glomma i Våler i Solør.

Politiet mener også at de har funnet drapsvåpenet. De sier at det er et håndvåpen, en pistol. Ifølge politiet passer det de har funnet, med det de tidlig antok var brukt.

– Pistolen ble funnet utendørs i Vangsåsen 8. mai, sa politibetjent og etterforskningsleder Trond Blikstad i Innlandet politidistrikt på pressekonferansen.

Våpenet ble påvist av den drepte kvinnens 47 år gamle drapssiktede ektemann i skogsområdet øst for Brumunddal.

– Vi mener med stor grad av sikkerhet at det er det rette våpenet. Det er sendt til Kripos for ytterligere undersøkelser. Vi har ikke fått noen resultater fra Kripos ennå. Vi har også funnet magasinet i det samme området, sa Blikstad.

Politiet sier at de er ferdig med den taktiske etterforskningen, men at det fortsatt gjenstår noe teknisk etterforskning. De regner med å sende saken videre til statsadvokaten før sommeren.

Statsadvokaten skal ta stilling til tiltalespørsmålet. Straffesaken er berammet til å starte 12. november i Hedmark tingrett.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Etterforskning
 2. Politiet

Relevante artikler

 1. NORGE

  Politiet: Janne Jemtland døde trolig av drukning

 2. NORGE

  Sønnen til Janne Jemtland lå i sengen da han hørte smell drapsnatten

 3. NORGE

  VG: Janne Jemtland døde av drukning

 4. NORGE

  Vonde vitnesbyrd fra barna i Jemtland-saken

 5. NORGE

  Ektemann tiltalt for drap på Janne Jemtland

 6. NORGE

  Aktor ber om 18 års fengsel for ektemannen til Janne Jemtland