Norge

Maarud anker potetgull-sak til Høyesterett

Maarud har besluttet å anke forføyningssaken mot Orkla til Høyesterett for det de mener er misbruk av Maaruds varemerke «Potetgull».

Maaruds potetgull under produksjon.
  • Ntb
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

— Vi mener at lagmannsretten har tolket varemerkeloven uriktig, at Orkla har overtrådt lovens bestemmelser, og vi er derfor tvunget til å forfølge kravet om forbud. Anken over tingrettens dom av 2015, der registreringen av varemerket «Potetgull» av 2009 ble kjent ugyldig, skal behandles i november, skriver administrerende direktør Chris Samways i Maarud til Nettavisen.

I september i fjor avgjorde Oslo tingrett at Maaruds varemerkeregistrering av «potetgull» var ugyldig. Saken kom opp fordi Orkla ønsket å kalle sin Kims-chips det samme.

Andre har også kranglet:

Les også

Krangelen med Coop om denne butikken kostet Rema 200.000

Orkla sier de ser frem til Høyesteretts behandling

Maarud anket saken til Borgarting lagmannsrett, og samtidig ba Maarud om en såkalt midlertidig forføyning om at Orkla ikke får bruke «potetgull» i sin markedsføring. Borgarting lagmannsrett besluttet i mars i år at det ikke var grunnlag for noen slik midlertidig forføyning.

Kommunikasjonsdirektør Robert Rønning i Orkla Confectionary & Snacks Norge sier han ennå ikke har fått sett anken. Men på generelt grunnlag uttaler han følgende:

— Vi ser fram til behandlingen i Høyesterett. Lagmannsretten kom fram til at Maaruds registrering av varemerket i 2009 var ugyldig. Lagmannsretten sa også at påstanden om at måten vi har brukt «potetgull» på ikke er i strid med forretningsskikk, sier Rønning.

Les også

  1. Ti ting det er smart å vite om salt

  2. Hvem skal vi lytte til? Det som dreper deg, gjør deg ikke sterkere.

  3. Orkla fornøyd med julesalget