Norge

Mann siktet for drap etter skyteepisoden i Nittedal - hevder det var et uhell

En mann i 40-årene er siktet for forsettlig drap etter at en mann ble skutt og drept i Nittedal lørdag kveld. Den siktede erkjenner ikke straffskyld.

En politibil parkert nær stedet der en mann ble skutt i Nittedal lørdag kveld. Mannen ble erklært død etter at han ble brakt med ambulanse til Ullevål sykehus.
  • og NTB

Det var den siktede selv som meldte fra om skyteepisoden. Ifølge hans forsvarer mener mannen at skuddet gikk av ved et uhell.

– Vi har siktet ham for forsettlig drap på dette tidspunktet, og vil be om fire ukers varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett mandag, sier politiadvokat Sindre Stave i Øst politidistrikt.

Mannen som døde, er i 30-årene. Ifølge Stave var denne mannen og siktede bekjente. Siktede har i løpet av natten og søndagen forklart seg i flere avhør. Det vil ikke bli gjort flere avhør før fengslingsmøtet mandag, skriver VG.

– Han har medvirket til etterforskningen ved å avgi forklaring. Han har ikke tatt skikkelig stilling til siktelsen, men erkjenner i utgangspunktet ikke straffskyld for forsettlig drap, sier Stave.

Våpenet var lovlig

Mannen hadde lovlig tilgang til våpenet, bekrefter politiadvokaten. Det skal være et håndholt skytevåpen, men politiet ønsker ikke å gå i detaljer om dette.

Mannens mobiltelefon og PC er beslaglagt.

Utover dette ønsker politiet av hensyn til etterforskningen ikke å oppgi flere detaljer rundt hendelsen, men Stave sier at etterforskningen pågår for fullt, med både taktisk og teknisk etterforskning.

Skjedde tidlig på kvelden

Det var klokken 18.48 lørdag kveld at politiet fikk melding om at det var avfyrt skudd i en leilighet ved Mo i Nittedal. Bevæpnet politi rykket ut og fant den da skuddskadede mannen i leiligheten. Det ble iverksatt livreddende førstehjelp før mannen ble fraktet med ambulanse til Ullevål sykehus. Den drapssiktede ble pågrepet på stedet.

Offeret døde senere på sykehuset som følge av skuddskadene.

Les mer om

  1. Drap
  2. Nittedal
  3. Etterforskning
  4. Politiet