Politiet skal undersøke barnevogn etter ulykke i Bergen

Tilstanden er fortsatt kritisk for 1-åringen som ble funnet hengende i en stropp fra en barnevogn i en barnehage i Bergen. Vognen er tatt inn for undersøkelser.

En ett år gammel gutt ble hengende fast med en stropp rundt halsen i denne barnehagen i Bergen torsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
  • NTB

Siste oppdatering fra Haukeland universitetssjukehus er at tilstanden til gutten er uendret siden sist.

– Politiet har avhørt alle de ansatte i barnehagen, samt ledelsen av barnehagen. Det er blitt gjort tekniske undersøkelser på stedet og barnevognen er tatt i beslag for nærmere undersøkelse, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding.

Politiet skal nå sjekke rutinene i barnehagen og undersøke om vognen ble brukt på riktig måte.

Ulykken skjedde i 12-tiden torsdag i Akasia Paradis barnehage i Birkelundsbakken i Bergen. Den lille gutten falt ut av en barnevogn og ble hengende fast med en stropp rundt halsen. Gutten var ikke ved bevissthet da han ble funnet, og han ble brakt til Haukeland universitetssjukehus.

Rundt 20 ansatte får oppfølging etter hendelsen. Barnehagen holdt stengt fredag.

– Vi trenger å bruke dagen i dag og helgen på å følge opp de ansatte slik at vi kan være klare til ordinær drift fra mandag, sier administrerende direktør Ove-Christian Fredriksen i Akasia til Bergens Tidende.