Norge

Mor saksøker staten etter at datteren døde

En mor saksøker staten og kommunen etter at hennes 18 år gamle datter døde etter å ha blitt narkoman under barnevernets omsorg.

 • NTB

NTB beklager:

NTB skrev lørdag en sitatsak som omhandlet en mor som går til sak mot staten og kommunen etter at datteren ble narkoman under barnevernets omsorg

I tittelen og i ingressen skriver vi i første og andre utgave av saken, henholdsvis publisert 06.15 og 09.59 at datteren døde på Vestlundveien ungdomssenter.

Dette er ikke korrekt, noe som også går fram i brødteksten. Hun døde ikke på ungdomssenteret, men to år etterpå i en privatbolig.


Ifølge Dagbladet ble jenta sprøytenarkoman i løpet av kort tid da hun flyttet inn på den statlige barnevernsinstitusjonen som femtenåring i 2015.

Høsten 2017 døde hun i det avisen beskriver som «tragiske omstendigheter i Bergens rusmiljø».

Torsdag leverte advokat Sigvart Bilstad stevning til Dalane tingrett på vegne av jentas mor som saksøker Barne- og likestillingsdepartementet og Sokndal kommune i Rogaland for manglende oppfølging av jenta og grov uaktsomhet.

Advokaten viser blant annet til at departementet i fjor beordret Vestlundveien nedlagt grunnet uforsvarlig drift, og mener det er bevis i saken.

– Jeg velger å stevne stat og kommune i håp om at andre ikke skal måtte oppleve det samme. For det må ikke skje igjen, sier moren.

Hverken rådmann Karl Johan Engelhart Olsen i Sokndal kommune eller kommunens prosessfullmektig, advokat Kjell Hols Sæther, ønsker å kommentere saken overfor Dagbladet. Det samme gjelder Barne- og likestillingsdepartementet.

Les mer om

 1. Rettssikkerhet
 2. Fosterhjem
 3. Overgrep

Relevante artikler

 1. NORGE

  Rundt dette bordet avgjøres 13 år gamle Emmas fremtid

 2. NORGE

  – Vi vil at saken vår skal være med på å forandre barnevernet

 3. NORGE

  Europadomstolen behandler ti norske barnevernssaker

 4. NORGE

  Nora (7) har bodd hos fosterforeldre siden hun var ett år. Men de får ikke adoptere henne.

 5. POLITIKK

  Strasbourg ba Norge om flere svar om oppfølging av barnevernsdom

 6. A-MAGASINET

  Barnevernet ble varslet flere ganger om Hannas anfall. Noen uker senere ble hun funnet død i sengen.