Norge

Alt mannskap på cruiseskipet Seadream 1 har testet negativt for korona

Samtlige av de 86 ansatte på cruiseskipet Seadream 1 har testet negativt for korona, bekrefter selskapet. Nå tester Bodø kommune også de 79 passasjerene.

Helsepersonell var onsdag i gang med koronatesting ved skipet Seadream 1, som ligger til kai i Bodø etter mistanke om koronasmitte om bord.
  • NTB
  • Kristian Havnes Klemetzen
    Journalist

– Selv om det ikke er noen mistanke om covid-19 hos våre gjester, så er det bra at de lokale helsemyndighetene også vil teste alle våre gjester, opplyser cruiseselskapet i en pressemelding.

Testingen startet klokken 16, og resultatet vil foreligge før midnatt.

– Det er selvsagt en stor lettelse at ingen av de ansatte på skipet har testet positivt. Det er generelt de som er mest eksponert og derfor ble prioritert for testing først, sier ordfører Ida Pinnerød i Bodø kommune.

Avbrøt cruise sørover ved Lofoten

Seadream 1 startet sørover fra Tromsø søndag.

Deres siste ilandstigning på cruiset ble Henningsvær mandag morgen. Samme dag bestemte myndighetene at cruiseskip med over 100 personer om bord, ikke lenger fikk gå i land i norske havner.

Dermed ble det ankret opp i Nusfjord og senere ved Reine i Lofoten.

Bilde tatt fra Seadream 1 ved Reine i Lofoten, etter to dagers cruise fra Tromsø. Her ble cruiset langs norskekysten avbrutt.

Tirsdag kveld fikk passasjerene om bord et brev levert på lugarene, hvor de var blitt isolert.

I brevet, som Aftenposten har sett, fikk de vite at en passasjer på skipet under forrige tur hadde testet positivt for koronaviruset etter hjemkomst til Danmark.

Deretter gikk de i retning Bodø havn, hvor kommunen i dag tidlig testet mannskapet.

Les også

  1. Nok et smittetilfelle etter reise med cruiseskip i Norge, passasjerene må bli på lugarene

Les mer om

  1. Koronaviruset