Norge

Ropstad avviser egne barnevernsinstitusjoner for muslimer

Islamsk Råd Norge får ikke støtte hos barne- og familieministeren Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til å etablere egne muslimske barnevernsinstitusjoner.

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) sier det ikke er aktuelt med egne muslimske barnevernsinstitusjoner for å øke tilliten til barnevernet i minoritetsmiljø. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

 • NTB

– Det er ikke aktuelt med egne religiøse barnevernsinstitusjoner innenfor det statlige institusjonstilbudet, hverken muslimske eller andre, sier Ropstad til Vårt Land.

Islamsk Råd mener muslimske barnevernsinstitusjoner kan ivareta minoritetsbarns rett til å bevare sin opprinnelige kultur, språk og religion. Ropstad svarer at økt tillit til barnevernet i minoritetsmiljøer kan oppnås på andre måter.

– Vi foreslår å uttrykkelig lovfeste at barnevernet skal ta hensyn til barns språklige, kulturelle og religiøse bakgrunn, og at dette skal ivaretas. Vi jobber også med å rekruttere et større mangfold av fosterforeldre, involvere barnets nettverk mer, og for å øke barnevernets kompetanse om kultur og kommunikasjon, sier barne- og familieministeren.

I februar foreslo Arbeiderpartiet en kvalitetsreform av barnevernet. Reformen skulle blant annet gi ansatte bedre islamsk forståelse, men ble nedstemt av regjeringspartiene.

Ropstad viser til at regjeringen har satt i gang et større kompetanseløft for det kommunale barnevernet.

 • Les også Abid Q. Raja: Muslimsk «SFO» er uønsket og skadelig

Les mer om

 1. Barnevern
 2. Kjell Ingolf Ropstad
 3. Religion

Relevante artikler

 1. NORGE

  Barne- og familieminister Ropstad: - Det går bedre i norsk barnevern

 2. NORGE

  – Jeg hadde aldri trodd jeg ville savne en Frp-statsråd

 3. NORGE

  Abid Q. Raja: Muslimsk «SFO» skadelig og uønsket i Norge

 4. NORGE

  Arbeidsleir og låste institusjoner: Dette vil politikerne gjøre for å stoppe unge kriminelle

 5. NORGE

  Muhammed Azeem vasker muslimske døde på Haukeland

 6. NORGE

  SV vil ha forbud mot religiøse overnattings-SFO-er. Ap og Frp er enige.