Norge

Politiet frigir navn på omkomne etter togulykke i Danmark

Det var snart 8 år gamle Benjamin Sørvang Nielsen og hans 34 år gamle far Kim André Nielsen som omkom i en togulykke i Trustrup lørdag.

Haug kirke er åpen for dem som vil minnes Kim Andre Nielsen (34) og sønnen Benjamin (7) som omkom i togulykken ved Trustrup i Danmark lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
  • NTB
Sju år gamle Benjamin Søvang Nielsen og hans far Kim André Nielsen omkom i en togulykke i Trustrup i Danmark. Haug kirke i Øvre Eiker holder dørene åpne for dem som ønsker og minnes de to omkomne. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Far og sønn omkom i et sammenstøt mellom et tog en personbil i Djursland i Danmark lørdag. Foto: Per Øxenholt/Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix

Etter samråd med familien og dansk politi offentliggjør politiet i Sørøst politidistrikt navnet på de to omkomne.

De to er fra Hokksund i Øvre Eiker kommune i Buskerud.

Det er dansk politi som etterforsker ulykken, og som har pårørendekontakt med familien, opplyser politiet i en pressemelding.

Kim André var på familieferie i Danmark med Benjamin, kona Marthe og datteren Julie da bilen de satt i kolliderte med et tog på en på en togovergang i Trustrup i Norddjurs kommune på Midtjylland.

Kona (32) og datteren (6) kom fra ulykken uten alvorlige skader, men ble innlagt på sykehus.

– Høyt blir dere savnet

Et minneord familien til Marthe og Kim André har delt gjennom NRK , beskriver en familie på fire som levde et fint, harmonisk, aktivt og kjærlig familieliv. Ifølge familien var Benjamin lik sin far, og de to delte en sterk fotballinteresse, noe de også passet på å få tid til på ferie i Danmark.

– Kjære Kim og Benjamin, høyt var dere elsket og høyt blir dere savnet. Dere vil for alltid ha en helt spesiell plass i våre hjerter. La oss slå en ring rundt Marthe og Julie og gi dem all den kjærlighet og støtte vi kan, heter det i minneordet.

Fungerende prost i Haug kirke i Øvre Eiker, Anne-Jorun Bakken, forteller at kirken har åpnet dørene for dem som er berørt av ulykken.

Kirken vil være åpen fra klokken 12 til 20 tirsdag, og fra klokken 14 til 20 onsdag. Etter det vil prosten vurdere behovet, ifølge NRK.

Minnemarkering

Sju år gamle Benjamin var elev ved Hokksund barneskole. Det vil bli holdt en minnemarkering på skolen når den starter opp igjen i august, forteller rektor Øyvind Lybæk til VG.

– Dette er en tragedie som går dypt inn på meg, elever, ansatte og foreldre ved skolen vår. Det vil bli en trist opplevelse å komme tilbake etter sommerferien til en pult som står tom ved skolestart. Hokksund skole har ingen elever å miste, sier han til avisen.

Ulykken har også gått inn på kollegaene til Kim André. Han jobbet i Posten Norge, og har siden 2017 hatt lederansvar for en større gruppe. Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten sier ulykken er tragisk og trist og at alle deres tanker går til familie og de pårørende.

Kritiserte sikkerheten

Ulykken skjedde på overgangen på Albøgevej i Trustrup. Denne overgangen er uten bommer, men blinkende lys og ringende klokker skal advare bilister når toget nærmer seg.

Beboere i området har sagt at det ikke er overraskende at det skjedde en alvorlig hendelse ved overgangen, og at sikkerhetssystemene ved togovergangen ikke har fungert slik de skal.

Det er planlagt å sette opp en bom ved overgangen, siden hastigheten på lettbanen skal settes opp fra 75 til 100 kilometer i timen. Dansk lettbane kan sammenlignes med bybanen i Bergen, og er en sporvei som i stor grad kjører atskilt fra annen trafikk.