16-åring pågrepet etter machete-episode ved Oslo-skole

Melding til politiet: En gutt på vei til Jordal skole med kniv eller machete. Trusselsituasjonen er avklart. Ingen personer er skadet.

Store politistyrker er på plass ved Jordal skole torsdag ettermiddag.

– Vi fikk melding klokken 12.20 om at det oppsto en trusselsituasjon hvor noen av elevene ble løpt etter i skolegården, sier operasjonsleder Tor Grøttum til Aftenposten.

Like før hadde politiet blitt varslet om at det skulle komme en person til skolen med kniv eller machete. Politiet var raskt på stedet. En video som Aftenposten har sett viser rundt 15 uniformerte biler på stedet.

16-åring pågrepet

En 16 år gammel gutt er pågrepet etter en trusselsituasjon med machete ved Jordal skole i Oslo. Ingen ble fysisk skadd i hendelsen.

– Vi jobbet utfra en navngitt mistenkt, og fikk anholdt denne personen. Nye vitneopplysninger knytter personen til hendelsen, og denne ungdommen er nå pågrepet og siktet for truslene på skolen, sier Grøttum til Aftenposten.

Først opplyste politiet at 16-åringen trolig ikke hadde noe med hendelsen å gjøre, men basert på vitneopplysninger ble han likevel pågrepet.

Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at dette var et angrep mot skolen, men heller at det er en konflikt i et kriminelt miljø.