Bil i sjøen ved fergeleie: To kritisk skadet og en alvorlig skadet. Bilen ligger på 25 meters dyp.

Politiet i Nordland melder at tre personer er hentet opp fra vannet etter at en bil kjørte i sjøen ved et fergeleie i Svolvær. Tilstanden søndag formiddag er fortsatt kritisk for en mann og en ung kvinne, og alvorlig for en kvinne i slutten av 30-årene.

Et redningshelikopter lander ved fergekaien i Svolvær, der en bil med tre personer i kjørte i vannet ved 20-tiden lørdag.
  • Hans O. Torgersen
  • Åshild Breian

Mannen som er kritisk skadet er i midten av 30-årene og kvinnen som er kritisk skadet er i slutten av tenårene. Situasjonen er fortsatt kritisk søndag formiddag, skriver Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) i Tromsø på sin Twitterkonto.

Operasjonssentralen til politiet meldte om ulykken klokken 20.18 lørdag. Da var nødetatene på stedet og redningsarbeidet pågikk etter at man fikk melding om at en bil hadde kjørt i vannet og at det var mistanke om at det var tre personer i den.

Klokken 20.25 meldte politiet på Twitter at to personer er reddet ut av bilen og at det pågikk livreddende førstehjelp. Klokken 21 skriver politiet i en pressemelding at tre personer er reddet ut av bilen og at livreddende førstehjelp fortsatt pågår.

Klokken 21.35 skriver politiet i en oppdatert pressemelding at de tre personene er fraktet bort av Sea King og luftambulanse. Helsetilstanden deres er ukjent.

Fløyet til sykehus

De tre skadede ble fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø, dit de kom ved 22.30-tiden.

– Den ene av de to kvinnene er i slutten av 30-årene. Tilstanden hennes er alvorlig, men stabil. Tilstanden til de to andre er uavklart, de undersøkes fortsatt, sier pressevakt Per-Christian Johansen ved UNN klokken 23.30.

Like før klokken 01 natt til søndag sendte UNN ut oppdateringen der man forteller at de to andre er kritisk skadet.

– Den ene av de to kvinnene er i slutten av 30-årene. Tilstanden hennes er alvorlig, men stabil. Tilstanden til de to andre er uavklart, de undersøkes fortsatt, sier pressevakt Per-Christian Johansen.

Meldingen om ulykken kom klokken 20, og 15 minutter senere var både redningsskøyten og brannvesenet på stedet og hadde dykkere i vannet.

Kriseteam og etterforskning

Politiet har på dette tidspunktet ikke kjennskap til hva som er grunnen til at bilen havnet i vannet, uttaler operasjonsleder Kjetil Kalaas i pressemeldingen.

Politiet har varselet kriseteamet og iverksatt etterforskning.

Innsatsleder Maichel Lind sier til Lofotposten at de involverte er bosatt i Vågan kommune og at tilstanden deres er alvorlig.

Lind forteller til avisen at bilen kjørte gjennom autovernet og ligger på 25 meters dyp.