Norge

Jente døde etter ulykke i Svolvær, fortsatt kritisk for mann

Jenta i slutten av tenårene som ble kritisk skadet i ulykken i Svolvær lørdag, døde søndag kveld, opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge.

Tre personer ble hentet opp fra 25 meter dyp lørdag kveld, etter at bilen de satt i kjørte gjennom autovernet på fergekaia i Svolvær og ut i sjøen. Tilstanden deres var uendret søndag ettermiddag. Foto:
  • NTB
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

Tilstanden er fortsatt kritisk for en mann i 30-årene etter at en bil lørdag kveld kjørte i vannet ved fergekaia i Svolvær i Nordland.

Tilstanden til den tredje personen som satt i bilen, en kvinne i 30-årene, var fortsatt alvorlig, men stabil, søndag kveld. Alle tre ble hentet ut av bilen etter at den hadde havnet i sjøen.

Politiet var søndag i gang med å avhøre flere vitner til hendelsen i 20-tida lørdag kveld.

Lå på 25 meters dyp

Bilen kjørte gjennom autovernet på fergekaia og videre ut i vannet, der den ble liggende på 25 meters dyp, til den søndag ble heist opp.

– Det er fire-fem personer som har vært i nærheten da det skjedde, og som har fått med seg hendelsesforløpet. Det prøver vi å få avklart nå. Vi vil gjøre undersøkelser, og få klarhet i hva som har skjedd. Det er fortsatt tidlig å si nøyaktig hva som har skjedd, sier politistasjonssjef Ketil Finstad-Steira ved Svolvær politistasjon til Lofotposten.

Undersøker bilen

Politiet vil gå i gang med å granske bilen i arbeidet med å få klarlagt hendelsesforløpet og muligens avdekke årsaken til hendelsen.

– Vi skal få kontroll på kjøretøyet, sammen med ulykkesgruppen til Statens vegvesen. De vil bistå oss med en teknisk undersøkelse, og kan gi svar på om det var noen tekniske feil med bilen, sier Finstad-Steira.

Det ble lenge gitt livreddende førstehjelp på stedet, før de tre involverte ble fløyet til sykehus i et Sea King redningshelikopter og luftambulanse. Alle tre bor i Vågan kommune i Svolvær.

Les også

  1. En person kritisk skadet etter båtulykke i Arendal

  2. Tenåringer skadet i alvorlig MC-ulykke i Hordaland

  3. Motorsyklist omkom i ulykke i Rogaland

Les mer om

  1. Trafikkulykker