Mann behandles for alvorlige stikkskader i Oslo, etterforskning pågår

Tilstanden er alvorlig, men det går trolig bra med en mann som ble funnet søndag med flere stikkskader i Groruddalen i Oslo. En mann i 40-årene er pågrepet.

Mannen i midten av 40-årene ble pågrepet i en leilighet i nærheten av der den skadde ble funnet.

Det opplyser krimleder Anne Tveit ved krimvakta i Oslo natt til mandag. Krimteknikere jobber fortsatt klokka 1.10.

Den fornærmede ble funnet utenfor en butikk med flere stikkskader i Groruddalen og får nå behandling ved Ullevål sykehus. Politiet meldte om hendelsen i 21-tiden søndag kveld.

– Tilstanden er alvorlig, men det ser ut som det skal gå bra, sier Tveit til NTB.

Pågrepet i leilighet

En mann i midten av 40-årene ble pågrepet i en leilighet i nærheten av der den skadde ble funnet. Funn utenfor leilighetsbygget gjorde at politiet fattet interesse for stedet.

– Den pågrepne blir kjørt til arresten i påvente av avhør. Det har vært en hendelse i forkant som har resultert i at fornærmede ble skadd, opplyste politiet i 22-tiden.

– Det er mye som tyder på at dette er gjerningspersonen, sa operasjonsleder Line Skott til NTB.

Krimleder Tveit opplyser natt til mandag at den pågrepne mannen ikke er formelt avhørt.

– Vi samler informasjon og så får vi se hva som skjer videre mandag. Vi vil nå ferdigstille rapportskrivingen, etter det skal planen videre legges, sier hun.

Flere spørsmål

Den fornærmede ble funnet utenfor en Joker-butikk i Nedre Kalbakkvei. Politiet avhørte vitner på stedet, men ingen skal ha sett selve hendelsen. Det blir jobbet med å hente ut videoovervåking, og det har vært uklart hvor selve hendelsen har funnet sted, om det har skjedd i leiligheten til den pågrepne eller utenfor.

Det er også uklart om det er en kniv som er benyttet. Mannen som er skadd, har flere stikkskader i kroppen som er forenlig med en spiss gjenstand, ifølge politiet.

Den pågrepne er kjent for politiet fra før. Politiet har ikke opplysninger om at flere personer var involvert.