Hotellsjefen innrømmer å ha tent på Selje hotell

– Min klient har tilstått å ha satt fyr på hotellet. Tilståelsen kom for noen uker siden, sier forsvarer Per Kjetil Stautland.

Selje hotell brant ned i november i fjor. Nå har hotellets daglige leder erkjent å ha startet brannen.

Stauland ønsker ikke å kommentere saken utover det, skriver Bergens Tidende. Direktøren, en svensk mann i 30-årene, har vært varetektsfengslet siden november.

Selje hotell ble totalskadet i brann i november i fjor. Tre brødre som var sentrale i driften av det tradisjonsrike hotellet har sittet varetektsfengslet i flere uker.

Politiet bekrefter

Den siktede godtok mandag to nye uker i varetekt.

Selje hotell ble totalskadet i brann 25. november i fjor. Tre svenske brødre som var sentrale i driften av det tradisjonsrike hotellet, har sittet varetektsfengslet i flere uker.

Nå har altså en av dem tilstått å ha stått bak brannen. De andre nekter å ha noe med brannen å gjøre.

– Jeg kan bekrefte at det forsvareren sier er riktig. Men vi ønsker ikke å si noe mer foreløpig, sier politiadvokat Magnus Engh Juel i Vest politidistrikt.

– Er det kun én av de siktede som har tilstått?

– Det stemmer, sier Juel.

Fire nye uker i varetekt

Morten Fureholmen er advokat til en av de to andre brødrene.

– Han er informert om at broren har tatt på seg skylden. Vår klient erkjenner ikke skyld og står fast på sin forklaring, sier advokat Magnus Svanberg, som jobber med saken sammen med Fureholmen.

Fredag 24. februar fikk han fire nye uker i varetektsfengsling.

– Dette er vi ikke enig i og vi kommer til å anke avgjørelsen, sier Svanberg.

Siktet for forsikringsbedrageri

De tre brødrene er siktet for brannstifting og forsøk på forsikringsbedrageri. I tillegg har politiet sett nærmere på en rekke transaksjoner som ble gjennomført i tiden før hotellet brant ned.

Blant annet ettergår politiet opplysninger fra selskapets revisor om at det er utbetalt ulovlige lån til eierne to regnskapsår på rad.

Regnskapstallene viser at selskapet hadde flere millioner kroner i negativ egenkapital. Noen dager før brannen tinglyste Skatt vest et krav på 284.000 kroner mot selskapet.

Den svenske familien overtok hotellet i 2013. De tidligere eierne hadde vært involvert i hotelldriften sammenhengende i 38 år.

Nå har altså en av dem tilstått å ha stått bak brannen.

Det har ikke lykkes BT å komme i kontakt med politiet i Sogn og Fjordane.