Norge

Undersøkelse: Syv av ti vil fortsette med hjemmekontor etter pandemien

Å jobbe hjemmefra er det mange som ønsker å fortsette med – selv etter at pandemien er ferdig, viser en ny undersøkelse fra Oslo Met.

Syv av ti nordmenn ønsker å fortsette med hjemmekontor minst én dag i uken, selv etter at pandemien er over, viser en ny undersøkelse.

  • NTB

Det fremgår i Oslo Met-rapporten «Hjemmekontor våren 2021 – Omfang, utvikling og kjennetegn», som lanseres fredag.

Undersøkelsen er gjennomført på oppdrag fra Arbeids- og sosialdepartementet, som ønsker å kartlegge nordmenns bruk av hjemmekontor, ifølge NRK.

– Man skulle tro at folk er lei av joggebukse og PC-skjerm på kjøkkenbordet, men slik er det ikke, sier forsker Mari Holm Ingelsrud ved Oslo Met.

Ingelsrud sier at rundt halvparten svarer at de har lyst til å jobbe minst to dager i uken hjemmefra etter at pandemien er over.

Regjeringen anbefaler fortsatt at alle som har mulighet til det, har hjemmekontor. I regjeringens gjenåpningsplan, som er delt inn i fire trinn, nevnes det i fjerde og siste trinn at det fremdeles kan være behov for noe hjemmekontor.

Les også

  1. Nye regler: Nå står kampen om på hjemmekontoret

  2. Tonje Langehaug Svenneby (42) ble kvitt skuldertrøbbelet. Tre enkle tips kan hjelpe deg å bli kvitt plagene fra hjemmekontoret.

  3. Koronaens syv dødssynder