Norge stanser ikke flyfrakt

Foreløpig ingen grunn til å heve sikkerhetsnivået, mener Luftfartstilsynet.

Det blir foreløpig ingen endringer i reglene på norske flyplasser, som følge av bombefunnet fredag.

Les også:

Storbritannia og Frankrike innstiller all flyfrakt fra Jemen etter at det ble oppdaget bomber i to pakker på vei til USA fra Jemen fredag.

Franske myndigheter sier restriksjonene er midlertidige og at de avventer samtaler med luftfartsmyndighetene i andre europeiske land.

Ingen endringer i Norge

I Norge blir det foreløpig ingen endringer i dagens sikkerhetsregler, opplyser Luftfartstilsynet.

— Vi følger situasjonen nøye, men har ingen indikasjoner som tilsier at vi skal legge begrensninger på flyfrakt, sier fungerende informasjonsdirektør Bjørn Erlandsen til Aftenposten.no.

Han opplyser at tilsynet får råd om trusselnivået i Norge fra politiet og fra europeiske luftfartsmyndigheter. De har ingen planer om å endre reglene på norske flyplasser, men dette blir vurdert fortløpende.

— For øyeblikket har vi ingen planer om å øke sikkerhetsnivået for verken passasjerer eller frakt, men vi følger situasjonen nøye, sier Erlandsen.

Flere tiltak i USA

Passasjerer som skal fly fra amerikanske flyplasser vil også oppleve nye og strengere sikkerhetstiltak, opplyste sikkerhetsdepartementet fredag.

— Bare noen av sikkerhetstiltakene til være synlige. Og passasjerene må regne med å oppleve en blanding av sikkerhetsteknikker når de skal ut på reise, ifølge departementet.

I Egypt har myndighetene innført manuell inspeksjon av alle pakker som sendes til eller fra landet, spesielt de som kommer fra Jemen.

Også i Jemen strammer de inn på sikkerheten på flyplassene, opplyser Jemens ambassade i London til nyhetsbyrået AP.