Norge

Overrasket retten med nytt brev

Bare dager før rettssaken mot Laila Anita Bertheussen startet, fikk NRK et brev som er identisk med brevet som John Christian Elden fikk i august.

Her er ett av brevene som ble sendt fra Sverige til advokat Elden. Fredag ble det kjent at også NRK har fått et identisk brev som var postlagt i Oslo.
  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz
    Journalist

Aktor Marit Formo tok ordet da retten ble satt fredag morgen. Hun opplyste at NRK har fått et brev som innholdsmessig er identisk med brevet som forsvarer John Christian Elden fikk i midten av august.

Her er brevet John Christian Elden mottok i midten av august.

I brevet til Elden påtar avsenderen seg ansvaret for det Laila Anita Bertheussen er tiltalt for. I brevet til Elden skriver avsenderen at vedkommende har koden til parets bolig, og at det var vedkommende som tok nøkkelen til bilen og 5000 kroner i kontanter. Elden mottok nøkkelen til bilen med brevet.

Her er nøkkelen John Christian Elden fikk med brevet i midten av august. Fredag ble det kjent at også NRK mottok et lignende brev som var postlagt 31. august.

Aktoratet har hele tiden ment at Bertheussen har laget brevene og forsendelsene som er sendt i ettertid, mens Elden mener at det viser at noen andre enn henne står bak forholdene i tiltalen.

Mens brevet til Elden var poststemplet i Sverige, var brevet til NRK poststemplet i Oslo. Brevet skal ha vært sendt 31. august.

PST hentet det siste brevet torsdag kveld.

– Jeg tror kanskje NRK har hatt det en stund siden det er poststemplet 31. august, men det kom til oss sent i går kveld, sa Formo.

Formo sa videre at det er laget en fotomappe og en beslagsrapport tilknyttet brevet.

Den andre overraskelsen i retten kom da forsvarer Bernt Heiberg brått fortalte at han har fått beskjed om at en av deltagerne i et møte Heiberg var på, har testet positivt for covid-19. Heiberg lurte på om han skulle gå i karantene.

Dommer Yngvild Thue ba han om å holde minst to meters avstand til andre aktører i retten og teste seg i løpet av helgen.

Les mer om

  1. Trusler mot tidligere justisminister
  2. PST
  3. Krim
  4. Tor Mikkel Wara