Norge

Tre skadet i arbeidsulykke i Follotunnelen

Tre personer er kjørt til Ahus etter å ha blitt skadet i en arbeidsulykke i tunnelen til Follobanen.

Tre arbeidere ble skadd i en arbeidsulykke på Follobanen mandag. Tilstanden for en av dem skal være kritisk. Foto: Terje Bendiksby / NTB

  • NTB

Ulykken skal ha skjedd inne i tunnelen, melder Øst politidistrikt på Twitter klokken 12.30 mandag.

Ulykken skjedde da tre arbeidere veltet med en kran. Først meldte politiet at én person skulle være kritisk skadet, mens de to andre var lettere skadet.

Mandag kveld opplyser Bane Nor at de ingen av de tre ser ut til å være alvorlig skadet.

«To av de tre involverte er undersøkt og skrevet ut fra sykehuset. Den siste er igjen på sykehuset for videre undersøkelser. Så langt ser det ikke ut til at han har fått alvorlige skader», skriver pressevakt Harry Korslund i en e-post.

Ifølge Østlandets Blad skal det være snakk om en fallulykke fra flere meters høyde fra en kran inne i tunnelen. Et skinnegående kjøretøy skal også ha vært involvert i hendelsen. De tre skadde skal være utenlandske arbeidere.

«Bane NOR er svært lettet over at ulykken ikke ser ut til å ha påført tunnelarbeiderne alvorlige skader. Hendelsen, som skjedde inne i tunnelanlegget mot Ski rett før kl. 12 i dag, er meldt til Arbeidstilsynet og vil bli gransket av Bane NOR og entreprenøren», skriver Korslund.