Norge

Dale: Utopi å frakte traktorer på lastebiler

Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) sier det ikke er aktuelt å frakte traktorer på lastebiler, slik Veivesenet ønsker.

Hvis landbruksministeren får det som han vil, får traktorene fortsette å kjøre på veiene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

 • NTB

Dale går hardt ut mot Statens vegvesens oppfordring torsdag til bøndene om å la traktorer stå eller bli fraktet på lastebiler.

– Det er en meningsløs uttalelse. En utopi. Det er ikke aktuelt å tvinge nyttetransport som traktorer over på lastebilplan, sier landbruksminister Jon Georg Dale til Nationen.

Statens vegvesen mener bøndene må vurdere om det er nødvendig å kjøre om de er redde. Vigdis Lobenz, leder for plan- og forvaltningsseksjonen i Statens vegvesen i Sogn og Fjordane, har tidligere anbefalt bøndene i fylket å la traktorene stå eller frakte dem på lastebiler. Det var avisen Firda som først omtalte saken.

– Jeg vet om veldig få bønder som synes det er artig å være på veiene med traktoren. De har en jobb å gjøre i norsk matproduksjon, og veimyndighetene må legge til rette for dette, sier Dale.

Bøndene i Sogn og Fjordane Bondelag krever flere avkjøringslommer for å unngå køer og ulykker.

Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Guro Ranes, mener bønder og bilister må tåle køer.

– Jeg kan godt forstå at bøndene vil ha flere avkjørsler, men det er stor risiko knyttet til å kjøre av og på veien. De som kjører traktor, opplever at de er til hinder i veien, men det er bedre med kø enn å risikere en ulykke, sier Ranes.

Les mer om

 1. Statens vegvesen
 2. Jon Georg Dale
 3. Firda

Relevante artikler

 1. NORGE

  Veivesenet ber bønder frakte traktoren på lastebil

 2. NORGE

  Én omkom i frontkollisjon mellom buss og vogntog på E16 i Hordaland

 3. NORGE

  Utforkjøringer på glatte veier over hele landet

 4. NORGE

  Rolig påsketrafikk både i øst og vest: – Litt vel stille

 5. NORGE

  Dødsulykken i Sogn og Fjordane: Ba tre ganger om rekkverk langs veien

 6. NORGE

  Speilblanke veier mange steder onsdag - politiet i Østfold anbefalte folk om ikke å bruke bil